Wanneer komt de postbode een pakket bezorgen? Altijd net op het moment dat je even weg bent. En dat bederft natuurlijk het gemak van online shoppen. Want als je de bezorger hebt gemist, is de kans groot dat je het pakket alsnog moet afhalen bij het postkantoor. Met een deurbelcamera (en een elektrisch deurslot) ben je wel altijd thuis.

 

Track & trace werkt niet

Even wat online bestellen: dat is lekker makkelijk, want dan hoef je niet naar de winkel. Het enige nadeel is dat je wel thuis moet zijn als de postbode komt. Daarvoor krijg je vaak een track & trace-code, zodat je ongeveer weet wanneer ze het pakket bezorgen. Maar die track en trace-optie werkt niet altijd; de postbezorger komt te laat of te vroeg. Of als je net even 5 minuten weg bent. Dan is het hopen op aardige buren. En dat je niet alsnog in de rij bij het postkantoor moet staan.

 

Aanbellen bij de deurbelcamera

Een pakket ontvangen kan ook anders. En zonder hulp van de buren. Wie kiest voor goede huisbeveiliging, kiest misschien voor een elektrisch deurslot of smart lock. Daarmee kun je anderen tijdelijk toegang geven tot (een gedeelte) van je huis. Dan moet je wel je postbode kunnen vertrouwen. Gelukkig kom je met een deurbelcamera ook al een heel eind. Daarmee zie je op je telefoon wie er voor de deur staat. Ben je niet thuis? Dan kun je overleggen met de postbezorger. Bijvoorbeeld over waar hij het pakket kan laten of wanneer je terug bent. Met zo’n camera aan huis loop je dus nooit meer een bestelling mis.