Met deze 3 tips start je eenvoudig en betaalbaar met een smart home 

De grootste voordelen van een smart home 

In onze blog ‘de voordelen van slimme verlichting’ gingen we al dieper in op de voordelen van slimme lampen. Maar als we het hebben over een smart home, dan hebben we het over veel meer (soorten) producten die je huis slimmer, veiliger en comfortabeler maken. Denk aan een slimme thermostaat, slimme rookmelders, deurbellen of zelfs slimme stofzuigers. 

Stuk voor stuk zorgen deze producten voor een evenwichtig thuis. De juiste combinatie tussen techniek en sfeer. Tussen een leukere energierekening en toch volop kunnen genieten van al je technische apparaten. Een smart home maakt het leven eenvoudiger en leuker. Ben je van plan te beginnen met een smart home? Dan weet je zeker dat je klaar bent voor de toekomst. Want de ontwikkelingen gaan razendsnel en er komen steeds meer slimme producten bij. 

Een smart home: waar begin je? 

Razendsnel gaan de ontwikkelingen op het gebied van smart home al een tijdje. Daar waar we een aantal jaar geleden de slimme lamp omarmde, zijn er anno 2020 genoeg huishoudens die inmiddels een groot deel van hun huishoudelijke apparaten hebben ingeruild voor een slimme variant. Maar als jij nog geen enkel slim product in huis hebt, dan wil je niet direct een grote investering doen. Begin daarom klein, maar slim. 

Onze tip voor jou

Slimme lampen hier en daar

Door te beginnen met een startpakket in combinatie met slimme lampen, heb je direct alle benodigde producten in huis die ervoor zorgen dat je snel up and running bent. Geen gedoe met het aanschaffen van losse producten zoals een hub, een afstandsbediening en de lampen en daarbij het risico lopen dat je iets mist. 

Daarnaast is het echt niet nodig om alle lampen in je huis te voorzien van een upgrade naar een slimme variant. Start met een paar lampen op belangrijke plekken in huis. Een buitenlamp bij de voor- of achterdeur met een sensor. Een sfeervolle slimme kleurenlamp in de woonkamer voor een sfeervolle avond. Of een slimme lamp met sensor op de overloop zodat je niet midden in de nacht hoeft te zoeken naar de schakelaar. 

Kies je voor smart, dan kies je voor veilig

Als we het hebben over een smart home, dan hebben we het over comfortabel, slim maar ook veilig wonen. De keuze voor smart home producten kan natuurlijk voortkomen uit de wens een relaxter leven te leiden, smart maakt eenvoudig of zelfs efficiënt. Maar de keuze kan ook voortkomen uit de behoefte om je huis veiliger te maken. Veiliger door slimme rookmelders, lampen met sensoren zodat je ongewenste gasten afschrikt, maar ook veiliger door een slimme video deurbel. Een kleine aanpassing, die veel teweeg brengt. 

De uitvinder(s) van de Ring Video Deurbel hebben dan ook niet voor niets de missie om criminaliteit aan huis en in gemeenschappen te verminderen. Founder Jamie Siminoff zegt dan ook: ‘’mijn vrouw vond het fantastisch! Niet alleen vanwege het gemak, dat voor de hand ligt. Maar ook vanwege de verzekering om nu veilig de deur te kunnen beantwoorden vanaf waar dan ook. Ze zei: 'Dit is als nummerherkenning voor de voordeur'.’’. 

Vooral nu we vaker thuis zijn, willen we niet altijd zomaar de deur hoeven openen. Daarom kan een simpele aanschaf als een slimme deurbel, zoals de Ring Video Deurbel, je een veilig gevoel geven. Geen ongenodigde gasten meer aan de deur en niet meer verplicht door het kijkgaatje kijken of je de deur wel of niet open kunt (of wilt) doen. Gewoon vanuit huis met je smartphone de deur beantwoorden. Dat is veiligheid opnieuw en slimmer uitgevonden. 

Je nieuwe smart home eenvoudig beheren  

Na de aanschaf van één of twee slimme producten, wordt het tijd je te verdiepen in efficiënt beheer. Slimme producten worden aangestuurd door bijvoorbeeld een smartphone of een tablet. Maar slimme producten kunnen ook aangestuurd worden door een Google Home Assistent. ‘’Hey Google, doe de lampen aan’’, is bijvoorbeeld een veelgebruikte uitspraak bij het gebruik van Google Home in combinatie met slimme verlichting. Je kunt jouw technische assistent zo specifiek mogelijk instrueren. Vooral heel handig als je je handen vol met boodschappen hebt bij thuiskomst en je eerst de lampen aan wilt doen. 

Starten met de aanschaf van een besturingssysteem als Google Home Assistent is eigenlijk starten met een huishoudelijke assistent waarmee je uiteindelijk niet alleen je lampen, maar ook andere (slimme) apparaten kunt regulieren. Een slimme aankoop voor op de lange termijn. 

Is een smart home duur? 

Hopelijk hebben we je met deze blog een beetje kunnen inspireren. Misschien ben je overstag en ben je er klaar voor om je eerste smart home aankoop te doen: gefeliciteerd! Maar om je echt even die 101% te geven, hebben we een aantal slimme producten op een rijtje gezet met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Starten met een smart home hoeft namelijk niet duur te zijn. 

Heb je nog meer vragen? Volg ons op Facebook en stel je vraag aan ons of aan de community.