Afbeelding
In samenwerking met Innr hebben we voor jou de meestgestelde vragen bij elkaar gezet. Mocht je jouw antwoorden hier toch niet kunnen vinden dan kun je hieronder jouw hulpvorm kiezen.

Hulp vanuit de Community

Reviews, hulpvragen en kennis gebundeld bij elkaar. Ga naar de community >

Mailcontact

Soms is mail gewoon wel zo makkelijk. Voor algemene vragen: hallo@hellosmart.nl, voor technische ondersteuning: support@hellosmart.nl

Bellen met hellosmart

Bellen kan ook!

Op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 op 0592 794 125. Voor technische ondersteuning 0592 730 915

Tijdens de eerste installatie zal de app op zoek gaan naar een Bridge die op hetzelfde thuis netwerk is aangesloten. Dat betekent dat de bridge moet zijn aangesloten op de router waarop de telefoon of tablet via WiFi is aangesloten. Als dit niet het geval is zal de installatie niet lukken. Een VPN service kan dit blokkeren, schakel deze tijdens de installatie alstublieft uit.

Dit is gedaan uit veiligheidsoverwegingen. Anders zou  je per ongeluk misschien de Bridge van iemand anders die ook net aan het installeren is kunnen 'kapen'.  Na de eerste installatie is het niet meer noodzakelijk dat je op het zelfde thuis netwerk zit, dan kan je het Innr lichtsysteem ook via Internet bedienen.

Je lampen moeten gekoppeld worden aan je Bridge, om ervoor te zorgen dat alleen jij jouw lampen bedient en niet je buurman (en andersom). Zolang de lampen nog niet gekoppeld zijn aan een Bridge, knipperen ze kort als je ze aanzet. Om lampen aan je Bridge te koppelen, laat je met de App de Bridge zoeken naar lampen, en zet je vervolgens één voor één de lampen aan. Elke lamp knippert bij het aanzetten kort omdat hij dan nog niet gekoppeld is, wordt dan binnen 4 seconden gevonden, en knippert dan nogmaals ten teken dat hij nu gekoppeld is.

Om lampen aan het systeem toe te voegen, ga als volgt te werk:

  1. Open de Innr app op je smartphone of tablet. 
  2. Ga naar de kamer waar je nieuwe lampen in wil toevoegen door op het grijze pijltje rechts naast de kamernaam te klikken in het 'Kamers' scherm. 
  3. Klik op 'Nieuw apparaat toevoegen' onderaan in het scherm. 
  4. Klik op 'Zoeken'. 
  5. Zet nu één Innr lamp uit en weer aan.
  6. Meteen als je de lamp aanzet knippert hij 2x. 
  7. Als hij door de Bridge gevonden is knippert hij nog een keer, en wordt daarna ook zichtbaar in de app. 
  8. Herhaal dit voor elke volgende lamp, één voor één. 
  9. Als alle lampen gevonden zijn, druk dan in de App op rechtsboven op 'Gereed'. 
  10. Je belandt in het scherm met de kamer waarin je de lamp(en) hebt toegevoegd. Je kunt hier je lamp bedienen, uit en aan zetten of de lamp combineren met andere lampen in een scene."

Nee. Sterker nog, je mag de Innr lampen niet achter een dimmer installeren want die kunnen niet tegen de electronische sturing die uit de dimmer komt, ook niet als je deze op vol aan zet. De kans is erg groot dat de Innr lamp gaat flikkeren, en zelfs als dat niet het geval is dan is er kans dat de snoerloze besturing van het Innr systeem ernstig verstoord wordt door het gebruik van andere dimmers.

In het Innr systeem zit de dim functie voor alle lampen automatisch ingebouwd. De Bridge is als het ware 'één dimmer voor je hele huis' waarmee je door middel van de Innr App de lichtsterkte van elke lamp afzonderlijk, of van meerdere lampen tegelijk d.m.v. scenes, kan instellen.

Zet de lamp aan voor minimaal 5 seconden en daarna 6x uit en weer aan met tussenpozen van ongeveer 0,5 seconden. Uit en aan zetten kan met een (wand)schakelaar of door de lamp b.v. met de hand los en weer vast te draaien in de fitting.

Na de 6e keer aan zal de lamp 2x kort knipperen ten teken dat hij weer 'factory new' en dus opnieuw koppelbaar is. Je kunt ook onze video bekijken op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4zkpZSv84H4

Een scène is alleen te maken voor een specifieke kamer. Wilt u specifieke scènes voor bepaalde lampen maken, dan is het zaak dat u die lampen eerst bij elkaar in een kamer zet. Vervolgens kunt dan in het "kamers" scherm drukken op het grijze pijltje rechts van de naam van de kamer, dan bovenaan drukken op "Scène toevoegen".

Hier:

  1. kiest u een naam voor uw scène. 
  2. kiest u een scènetype. 
  3. bepaalt u op welke stand uw lampen moeten schijnen door met uw vinger te schuiven in het witte balkje van de lampen in de kamer. 
  4. drukt u vervolgens op het rode vinkje rechts bovenaan. 

Dan wordt uw scène opgeslagen en kunt u die vervolgens aanzetten als u in de kamer zelf bent. Dus in "Kamers" drukken op het grijze pijltje naast de naam van de kamer, dan ziet u bovenaan de naam van uw scène staan. U kunt een scène aan en uit zetten door er met uw vinger op te drukken. Let op: de kamer heeft altijd een scène aan. U kunt wisselen door op de verschillende scène-iconen te drukken die u heeft gemaakt. Van de scène die aanstaat wordt dan het icoon roze."

Zet als eerste de lamp nogmaals uit en aan tijdens het zoeken - het kan zijn dat het signaal de eerste keer niet goed doorkwam. Daarna kunt u de volgende zaken proberen, daar het waarschijnlijk een probleem met het bereik is:

  • Meerdere lampen installeren. Ze communiceren met elkaar en vormen een ketting (zowel Philips als innr).
  • Plaats de Bridge hoger in uw kamer - uw lampen bevinden zich waarschijnlijk ook een stuk boven de grond. 
  • Plaats de Bridge en de lampen niet in of naast metalen delen, zoals metalen lampenkappen of in de meterkast. 
  • Wanneer mogelijk, plaats de Bridge in een centrale plek in uw huis. 
  • Voor de eerste connectie tussen de lamp en de Bridge is het belangrijk dat ze dicht bij elkaar zijn. Zodra ze de eerste keer gevonden zijn, onthoudt het systeem ze en kunnen ze zich verder van elkaar bevinden. Probeer voor de eerste connectie tussen de lampen en de Bridge de lampen zo dicht mogelijk bij de Bridge te hebben, eventueel door het kort verplaatsen van een staande lamp waar u dan uw slimme lampen in draait, bijvoorbeeld."

Type een naam voor je kamer en kies een kamertype; je moet beide doen voor je verder kunt. Gebruik een spatie in de naam van je kamer, anders registreert de app je gekozen naam niet. Als je dit hebt gedaan, verschijnt er rechts bovenin een roze vinkje. Druk hierop om het maken van je kamer af te ronden.

Controleer of de Bridge goed is aangesloten: heeft hij stroom en is hij met de Ethernet kabel op je wifi router aangesloten? Tijdens de eerste installatie zal de app op zoek gaan naar een Bridge die op hetzelfde thuis netwerk is aangesloten. Dat betekent dat de bridge moet zijn aangesloten op de router waarop de telefoon of tablet via WiFi is aangesloten. Als dit niet het geval is zal de installatie niet lukken. Als u binnen uw netwerk gebruik maakt van een VPN kan het zijn dat de installatie wordt bemoeilijkt. Sluit de Innr App volledig af, verbreek de verbinding met de VPN en probeer het opnieuw.

Er zijn enkele modem-routers waarmee problemen kunnen ontstaan, waaronder de Davolink DV 2020 die wordt/werd geleverd door Tele2 en de KPN Experiabox.. Mocht het zo zijn dat je drie groene lampen ziet op de Bridge en je bent verbonden met het WiFi signaal van dezelfde modem-router als waaraan de Bridge hangt en je Bridge wordt nog steeds niet gevonden, kan het zijn dat je te maken hebt met een router die niet meewerkt of waarvan de poorten niet openstaan. Dit kan ook zichtbaar zijn aan het feit dat het meest rechter lampje op de Bridge altijd rood blijft, dat geeft aan dat hij geen internet krijgt van het modem. Als dit het geval is laat het ons dan weten op support@hellosmart.nl