Afbeelding
In samenwerking met KlikAanKlikUit hebben we voor jou de meestgestelde vragen bij elkaar gezet. Mocht je jouw antwoorden hier toch niet kunnen vinden dan kun je hieronder jouw hulpvorm kiezen.

Hulp vanuit de Community

Reviews, hulpvragen en kennis gebundeld bij elkaar. Ga naar de community >

Mailcontact

Soms is mail gewoon wel zo makkelijk. Voor algemene vragen: hallo@hellosmart.nl, voor technische ondersteuning: support@hellosmart.nl

Bellen met hellosmart

Bellen kan ook!

Op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 op 0592 794 125. Voor technische ondersteuning 0592 730 915

Verlichting
De lamp kan gebruikt worden in een afgesloten bol, maar u dient er in dit geval rekening mee te houden dat de lamp stuk zal gaan zodra er vocht bij komt. De garantie komt dan te vervallen.
U kunt de lamp resetten door de lamp in koppelmodus te zetten. U schakelt daarvoor binnen 15 seconden de lamp 3x AAN en UIT met de traditionele schakelaar. Als de lamp knippert, stuurt u met een handzender 5x een UIT signaal.

U kunt de lamp resetten door de lamp in koppelmodus te zetten. U schakelt daarvoor de lamp 5x AAN en UIT Om de lampen met een telefoon te kunnen bedienen, dient u te beschikken over een ICS-2000 en de lampen daarin in te leren. Daarna kunt u gebruik maken van deze functionaliteit.

Deze lamp kan niet achter een bestaande dimmer geplaatst worden, in de lamp zelf zit namelijk al een ingebouwde dimmer.
Ja, dit is mogelijk en zal verder geen problemen opleveren.
De KlikAanKlikUit lampen kunnen gebruikt worden met alle zenders met een automatisch codesysteem. Deze zijn te herkennen aan de letter A aan het begin van de productnaam (zoals AYCT-102).
Met de AYCT-202 afstandsbediening kunt u een groep aanmaken. Vervolgens kunt u alle lampen in deze groep in één keer dimmen of schakelen.
ICS-2000 Control Station
Toont uw ICS 2000 een foutcode? Neem contact op met de klantenservice van KlikAanKlikUit op 078-7111260. Als u uw ICS-2000 reset bent u al uw instellingen kwijt en kunt u uw App niet meer gebruiken. Alleen in speciale gevallen in overleg met onze customer care kan uw ICS-2000 gereset worden.
 1. Controleer of de netwerkkabel is verbonden met de modem/router en de control station 
 2. Controleer of the stroomadapter is verbonden met het stopcontact en de control station 
 3. Druk de netwerkkabel en de stroomkabel stevig in de control station en de modem/router 
 4. Verbind de control station direct aan de modem 
 5. Ontkoppel en de verbind de stroom adapter opnieuw 
 6. Controleer of uw internet actief is"
De firmware wordt automatisch geupdate zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. De ICS-2000 checked elke 24 uur voor een nieuwe firmware versie.
De groene power LEDs kunnen in de App worden uitgezet. Ga naar Instellingen (Settings). Hier kunt u de LEDs van de ICS-2000 uitzetten
Het blauwe LEDje knippert om aan te geven dat de ICS-2000 met de server is verbonden
Als uw ICS-2000 reset bent u al uw instellingen kwijt en kunt u uw App niet meer gebruiken. Alleen in speciale gevallen in overleg met onze customer care kan uw ICS-2000 gereset worden.
Bij "verbinden" dient u uw ontvanger in de leer modus te brengen. De ICS stuurt dan een signaal dat door de ontvanger overgenomen wordt. Bij Clone luistert de ICS-2000 naar een signaal van bijvoorbeeld een afstandsbediening waarmee u een lamp schakelt. U drukt op de correcte AAN knop van uw afstandsbediening en de ICS-2000 "kopieert" dit signaal. Voortaan kunt u ook met de ICS-2000 uw lamp bedienen.
Haal het stroom van de ICS-2000 en sluit deze opnieuw aan. Wacht tot de ICS-2000 weer is opgestart. Na het cirkelen moeten alle 4 LEDs weer groen branden. Mocht dit het probleem niet oplossen neem dan contact op met onze klantenservice.
Alleen zenders met automatisch code systeem worden ondersteund. Dus de naam van uw product moet beginnen met de A. Zoals AYCT-102 Als u toch de goede zender heeft, probeer de zender dan dichtbij de ICS-2000 te houden tijdens het clonen/koppelen."
De USB poorten zullen worden gebruikt bij toekomstige uitbreidingen.
Controleer of u de goede AAN knop van uw afstandsbediening of andere zender ingedrukt heeft. Dit dient de AAN knop te zijn waarmee u voorheen het apparaat bediende. Indien u dit wel gedaan heeft, controleer of er geen andere zenders zijn - zoals bewegingssensors - die tijdens het clonen mogelijk aan het zenden zijn. Tijdens het clonen deze zenders uitschakelen. (batterij even eruit halen)
Gebruik de meegeleverde P1-kabel om uw ICS-2000 control station te koppelen met uw slimme energiemeter.*
*Let op: werkt alleen met slimme energiemeters met DSMR en P1 aansluiting.
Met de ICS-2000 kunt u maximaal 15 kamers aanmaken en totaal 200 apparaten.
Als u een ICS-2000 account heeft aangemaakt kunt u met dit account inloggen op meerdere smartphones/tablets.

Het is helaas niet mogelijk om andere camera's aan te sluiten op de ICS-2000, alleen de Wi-Fi IP camera wordt ondersteund.

Het kan gebeuren dat je de melding krijgt dat er al een account aan je ICS-2000 verbonden is. In dat geval kun je hem niet met een nieuw account in gebruik nemen en moet je ICS-2000 eerst gereset worden door Klikaanklikuit. Dit kun je doen door een foto te maken van de achterkant van de ICS-2000 met het mac-adres goed in beeld. Deze foto mail je vervolgens naar klantenservice@klikaanklikuit.nl met het verzoek om je ICS-2000 te resetten en te ontkoppelen. Zij zullen vervolgens je ICS-2000 vrij maken en kun je de installatie voortzetten.

De KlikAanKlikUit App
Controleer of de ICS-2000 zich in hetzelfde netwerk bevindt als de smartphone/tablet. Probeer nogmaals de ICS-2000 te registreren. Mocht dit niet lukken, dan kunt u kiezen voor "handmatig" verbinden zoals beschreven in de handleiding.
Voor het gebruik van de ICS-2000 heeft u een apart account nodig. Die krijgt u door de installatie stappen te volgen in de handleiding van de ICS-2000. Als u de App wilt gebruiken met uw ICS-1000 klik dan eerst het plaatje aan van de ICS-1000.
Voor iedere ICS-2000 is een apart e-mail adres nodig om te registreren. Het is op dit moment nog niet mogelijk om 1 e-mail adres te gebruiken voor meedere ICS-2000.
Dit is mogelijk. Open de App met uw ICS-1000 op een andere smartphone/tablet dan waar u de ICS-2000 App open heeft. Volg stap 14 in de bijgeleverde handleiding van de ICS-2000. Wanneer het dialoog verschijnt om het signaal van een zender te klonen geeft u een AAN signaal in uw ICS-1000 App van de ontvanger die u wilt overzetten naar de ICS-2000. Herhaal deze stappen voor andere ontvangers die u ook wilt overzetten.
 1. Controleer of de netwerkkabel is verbonden met de modem/router en de control station 
 2. Controleer of the stroomadapter is verbonden met het stopcontact en de control station 
 3. Druk de netwerkkabel en de stroomkabel stevig in de control station en de modem/router 
 4. Verbind de control station direct aan de modem 
 5. Ontkoppel en de verbind de stroom adapter opnieuw 
 6. Controleer of uw internet actief is "
Het is helaas niet mogelijk de instellingen van de ICS-1000 over te zetten naar de ICS-2000 omdat dit los van elkaar werkende systemen zijn.

"Om uw Octopus control station met uw smartphone of tablet te kunnen aansturen is er een gratis te downloaden app beschikbaar voor iPhone, iPad en Android smartphone/tablet. Door hieronder op de door u gebruikte tablet/smartphone te klikken opent u de link naar onze app, om deze te downloaden: Applicatie vanuit de Apple Store - Voor uw iOS device(s) Applicatie uit de Google Play store - Voor uw Android device(s)"

Noteer eerst het serienummer die aan de onderzijde van uw ICS-1000 of ICS-2000 staat en het e-mailadres dat u gebruikt voor uw account. Stuur deze gegevens naar info@klikaanklikuit.nl Wij verifiëren of dit account daadwerkelijk van u is en helpen u verder.

Wanneer u een ruimte wilt aanpassen leest u hieronder hoe u te werk dient te gaan. Smartphone of tablet:

Druk in het "Home" menu op de "Pas aan" toets linksboven.

 • U kunt nu de naam wijzigen door op de bestaande naam te klikken 
 • U kunt een ruimte verwijderen door op de rode cirkel voor de ruimte te klikken en het verwijderen te bevestigen 
 • U kunt de volgorde wijzigen door op het symbool rechts naast de kamer naam te drukken. Na aanpassing drukt u op OK (Android) of Gereed (iOS) 

Via de Klikaanklikuit website (mijn ICS): Druk op "Ruimtes", waardoor het menu om ruimtes aan te passen wordt geopend. U kunt nu de naam van een ruimte wijzigen door een ruimte te selecteren en in het vak nieuwe naam, een nieuwe naam in te geven. Om deze aanpassing door te voeren klikt u rechtsboven op de knop "Opslaan + Tonen".

Wanneer u een apparaat wilt aanpassen leest u hieronder hoe u te werk dient te gaan.

Smartphone/tablet: Ga naar de ruimte waarin het betreffende apparaat zich bevindt en druk op de "Pas aan" toets linksboven.

 • U kunt nu de naam wijzigen door op de bestaande naam te klikken 
 • U kunt een apparaat verwijderen door op de rode cirkel voor de ruimte te klikken. 
 • U kunt de volgorde wijzigen door op het symbool rechts naast de apparaat naam te drukken. 
 • Om het apparaat type te wijzigen dient u het apparaat eerst te verwijderen en vervolgens opnieuw aan te melden. 

Via de Klikaanklikuit website (mijn ICS): Druk op "Apparaten", waardoor het menu om apparaten aan te passen wordt geopend. U kunt nu de naam van een apparaat wijzigen door de ruimte te selecteren waarin het apparaat zich bevindt te selecteren. Vervolgens geeft u in het vak nieuwe naam, een nieuwe naam in. Tevens kunt u het type product hier naar wens aanpassen.

Om deze aanpassing door te voeren klikt u rechtsboven op de knop "Opslaan + Tonen".

Vermoedelijk speelt de timer wel af, maar op een andere tijd dan u verwacht. U kunt op onderstaande link de ‘dusk’ en ‘dawn’ tijden zien van uw locatie. Deze tijd houdt de Internet Control Station aan. Mocht dat niet naar wens zijn kunt u deze naar wens aanpassen met 30 minuten; www.suncalc.net