In samenwerking met Nest hebben we voor jou de meestgestelde vragen bij elkaar gezet. Mocht je jouw antwoorden hier toch niet kunnen vinden dan kun je hieronder jouw hulpvorm kiezen.

Hulp vanuit de Community

Reviews, hulpvragen en kennis gebundeld bij elkaar. Ga naar de community >

Mailcontact

Soms is mail gewoon wel zo makkelijk. Voor algemene vragen: hallo@hellosmart.nl, voor technische ondersteuning: support@hellosmart.nl

Bellen met hellosmart

Bellen kan ook!

Op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 op 0592 794 125. Voor technische ondersteuning 0592 730 915

Alle Producten

Je kunt via een onbeperkt aantal apparaten inloggen en toegang krijgen tot je Nest-producten.

Alleen de thermostaat is in sommige Europese landen verkrijgbaar in roestvrij staal, wit, zwart en koper. Onze camera's en de Nest Protect zijn verkrijgbaar in één kleur.

Je kunt tot 10 Nest-accounts, 18 onderling verbonden Nest Protects, 20 Nest Thermostats en 10 Nest Cams per huis hebben.

Je hebt geen slimme home hub nodig om je Nest-producten te gebruiken, maar wel een live wifi- en  internetverbinding voor bediening op afstand via de Nest-app. 
Verschillende talen: Engels (VS, VK), Frans (FR, CA), Italiaans, Spaans (SP, MX), Nederlands en Duits 
Integraties
Nee, de Nest-producten werken niet met Home Kit. 
Ja, de Nest-producten werken samen met Google Home en de Google Assistent in de talen die door de  Google Assistent worden ondersteund. Ga voor meer informatie naar de Works with Nest-pagina op  nest.com: https://workswith.nest.com/company/google/google-home. 
Ja, de Nest-producten werken samen met Alexa in de talen die door Alexa worden ondersteund. Ga voor  meer informatie naar de Works with Nest-pagina op nest.com:  https://workswith.nest.com/company/amazon/amazon-alexa 
Works with Nest laat je Nest-producten samenwerken met spullen die je dagelijks gebruikt, zoals  elektronica, huishoudelijke apparaten en nog veel meer. Als de Nest Protect bijvoorbeeld brand  detecteert, kan je verbonden lamp rood gaan knipperen. 
Nest werkt samen met verschillende systemen voor huisautomatisering. Ga voor de volledige lijst naar de  startpagina van Works with Nest (https://nest.com/nl/works-with-nest/?from-chooser=true) 

Philips Hue kan samen met alle Nest-producten worden gebruikt om je te helpen energie te besparen en  je huis te beschermen. 

Zo werkt het: 

De lampen gaan aan om inbrekers af te schrikken: als je Nest Cam iemand in een activiteitszone (zoals  de achterdeur) ziet, kunnen je Hue-lampen worden ingeschakeld om inbrekers af te schrikken. En als je  op vakantie bent, kunnen je lampen op willekeurige tijden worden in- en uitgeschakeld. Zo lijkt het alsof je  thuis bent. 

Ze helpen je bij noodgevallen: wanneer de Nest Protect rook of koolstofmonoxide detecteert, kunnen je  Hue-lampen rood knipperen om je te waarschuwen voor het gevaar. 

Moeiteloos. Als een Nest Protect bijvoorbeeld rook detecteert, maken je Nest Cams gratis een opname  van het noodgeval. Op het scherm van je Nest Thermostat is een noodmelding te zien. Als de Nest  Protect koolmonoxide detecteert, schakelt de Nest Thermostat de verwarming uit. Voor deze integraties is  wel een werkende internetverbinding nodig. 
Garantie en overig
De fabrieksgarantie van Nest voor Nest-producten die worden verkocht in de EU geldt voor gebruikers in  de EU, Noorwegen en Zwitserland. De beperkte garantie in de verpakking bevat de volledige  voorwaarden. Je kunt ze ook nalezen op nest.com/
We nemen je privacy serieus. Op de pagina nest.com/eu/privacy vind je meer informatie. We zijn open en  eerlijk over hoe we gegevens gebruiken. We vragen je altijd eerst om toestemming voordat we  persoonlijke gegevens delen, zoals je e-mailadres. En we doen er alles aan om je gegevens zo goed  mogelijk te beveiligen. 
We hebben beveiliging hoog in het vaandel staan. Al onze apparaten hebben end-to-end-versleuteling en  veilige installatieprocessen. Het Nest-account is uitgerust met een effectief beleid voor het maken van  wachtwoorden en verificatie in twee stappen. 
Je hebt een EDGE-verbinding nodig om meldingen te ontvangen. De videostream van de Nest Cam past  zich aan de bandbreedte van je mobiel aan. Mogelijk heeft de kwaliteit van je verbinding nadelige  gevolgen voor de beelden op je mobiel. 
Nest Cam
Met de ledlamp laat de Nest Cam zien dat hij video opneemt of dat iemand de beelden bekijkt. Je kunt de  ledlamp uitschakelen in de Nest Cam-instellingen van de app. 
De kabel van de Nest Cam Outdoor is 7,5 meter lang en heeft een IP65-classificatie voor  weerbestendigheid. 
De Nest Cam heeft een microfoon en een luidspreker. Via de Nest-app kun je praten met iemand die voor  je camera staat en deze persoon horen. Je ontvangt zelfs automatisch een melding wanneer je Nest Cam  beweging of geluid detecteert. 
De Nest Cam Outdoor is ontworpen voor gebruik buitenshuis en moet aan een muur worden bevestigd.  Hij kan eventueel ook binnen worden gebruikt. Maar voor gebruik binnenshuis raden we de Nest Cam IQ  of Nest Cam Indoor aan
Met een abonnement op Nest Aware kun je clips op je mobiele apparaten en computer opslaan. Zo kun je  ze gebruiken wanneer je wilt. De doorlopende video-opnamen van Nest Aware worden altijd opgeslagen  in de Nest-cloud. Deze kunnen niet worden opgeslagen op een NAS-schijf, een harde schijf of een  andere cloudservice. Zo hebben onze klanten een volledig beveiligde end-to-end-oplossing en kunnen wij  ze intelligente meldingen sturen. 
Met de 4K-sensor kan de Nest Cam tot 12x inzoomen zonder dat de beeldkwaliteit achteruit gaat. Verder  heb je een close-upweergave waarmee de Nest Cam IQ automatisch inzoomt op een persoon en hem  volgt in de kamer. Tot slot passen we de HDR toe op de 4K-beelden voordat we ze coderen tot 1080p. Zo  wordt de kwaliteit van de videostream naar de cloud verbeterd ten opzichte van de Nest Cam Indoor.
De Nest Cam IQ leert gezichten snel herkennen. Hoe snel hangt bijvoorbeeld af van hoe vaak de camera  iemand ziet. Opgeslagen gezichten kunnen worden verwijderd uit de instellingen van de Nest-app voor de  Nest Cam IQ. 
Ga naar nest.com/eu/privacy voor meer informatie over hoe Nest zich inzet om de privacy en beveiliging  van zijn klanten te waarborgen
Alle Nest-camera's hebben infrarood-ledlampen met hoog vermogen en een bereik van ongeveer zes  meter als het volledig donker is. Zijn er lichtbronnen in de buurt, dan kan je camera mogelijk nog verder  zien.
De Nest-camera's kunnen niet bewegen. Maar dankzij de groothoeklens kun je alles binnen een  diagonaal gezichtsveld van 130° duidelijk zien. Je ziet meteen het gebied rond de camera, en de app heeft een digitale zoom- en panfunctie. De volgfunctie met close-upweergave van de Nest Cam IQ is een combinatie van een compleet beeld met een ingezoomde weergave. De ingezoomde weergave volgt  mensen automatisch, zodat je iedereen kunt identificeren die je camera in beeld heeft. 
De camera stuurt een melding wanneer hij beweging of geluid detecteert, als de wifi-verbinding wegvalt of  als er iets anders is dat je moet weten. Je kunt zelf kiezen of je meldingen naar je mobiel of tablet wilt  laten sturen of liever een e-mail ontvangt. Wil je meer intelligente meldingen ontvangen, zoals  persoonsmeldingen, dan raden we je aan een abonnement op Nest Aware te nemen. 
Nest Cam Installatie en overig
De Nest Cam IQ heeft onderaan zijn standaard een aansluiting voor een statief. Zo kan hij worden  bevestigd op elke standaard met een montagepunt van 1/4" 20. Als je de camera niet op een horizontaal  oppervlak wilt plaatsen, kun je hem bevestigen aan een statief. 
Je kunt de Nest Cam Indoor, de Nest Cam IQ and de Nest Cam Outdoor eenvoudig installeren. Alles wat  je nodig hebt, zit in de verpakking. De installatie van de Nest Cam Outdoor kost iets meer tijd. Je hebt een  buitenstopcontact en wat gereedschap nodig. 
De Nest Cam IQ is een intelligente indoor camera van hoge kwaliteit met verschillende functies. Hij heeft  een 4K-sensor, persoonsmeldingen, een microfoon en een luidspreker. Ook zoomt de camera  automatisch in op personen en volgt hij ze. En hij stuurt je een melding als hij iemand ziet. Als je een  abonnement op Nest Aware neemt, ziet je camera ook het verschil tussen bekenden en onbekenden. 
Voor de Nest Cam zijn een uploadbandbreedte van 2 Mbit/s en een HD-resolutie van 1080p vereist. Nest  past automatisch de kwaliteit aan bij een lagere bandbreedte, zodat je altijd ziet wat er gebeurt. Bij een abonnement op Nest Aware wordt een videostream geüpload naar de cloud. Hiervoor is tussen 60  en 400 GB per maand nodig. 
De Nest Cam heeft een permanente stroomtoevoer en internetverbinding nodig. Na een stroomstoring  wordt de Nest Cam automatisch opnieuw opgestart. En als je Nest Aware hebt, gaat de camera  automatisch verder met opnemen. Je hoeft geen batterijen te vervangen of je bijvoorbeeld tijdens een  vakantie zorgen te maken over lege batterijen. Nest stuurt je een melding wanneer de Nest Cam offline  is. 
De Nest Cam heeft een permanente internetverbinding nodig om de camera in te stellen, aan en uit te  zetten via de app, en om video- en audiostreams te uploaden. Als het internet kort uitvalt, is er geen video  beschikbaar. De camera gaat dan verder met uploaden zodra de verbinding met internet weer is hersteld.
Nest Aware
Nest Aware is een betaald abonnement waarmee je dag en nacht continue kunt opnemen en extra  intelligentie toevoegt aan je Nest Cam. Je ontvangt intelligente meldingen, waaronder persoonsmeldingen  (bekende gezichten bij de Nest Cam IQ), meldingen voor blaffende honden en pratende mensen,  automatische deurdetectie en verbeterde bewegingsmeldingen. Je kunt activiteitszones instellen, en clips  en time-lapses voor altijd opslaan. Met Nest Aware neemt je Nest Cam continu dag en nacht op, zodat je  beelden altijd terug kunt kijken en geen moment meer hoeft te missen. 
Bij een abonnement op Nest Aware krijg je 10 dagen videogeschiedenis voor € 10 per maand of € 100  per jaar. Voor elke extra Nest Cam in hetzelfde huis betaal je de helft. 
Ja, dat kan. Ook kun je je abonnement op elk gewenst moment opzeggen. 
Nest Learning Thermostat
Ja, de Nest Learning Thermostat is een thermostaat en programmer in één. Alles wordt opgeslagen in  een schema dat automatisch wordt afgestemd op jouw levensstijl en eenvoudig op één plek kan worden  aangepast. Als je een 3e generatie Nest Thermostat hebt, schakelt je installateur de oude  programmeerfunctie gewoon uit. 
De Nest Learning Thermostat is geschikt voor verwarmingssystemen met meerdere zones. Voor elke  zone heb je een thermostaat en een Heat Link nodig. Elke zone heeft een uniek geoptimaliseerd schema.  Alle thermostaten brengen de energie-efficiëntie en de bewoners van je huis in kaart. 
De Nest Learning Thermostat die in Europa wordt verkocht, werkt alleen in combinatie met  verwarmingssystemen. Het Amerikaanse model kan voor verwarmings- en koelsystemen worden  gebruikt. De verwarmingssystemen in Europa en de Verenigde Staten zijn volledig anders. Daarom werkt  een thermostaat voor de Amerikaanse of Canadese markt niet met Europese systemen. We hebben voor  onze Europese klanten specifieke hardware (zoals een nieuwe Heat Link), ondersteuning voor  OpenTherm en boilers voor huishoudelijk gebruik, en speciale software ontwikkeld. We hebben ook  ondersteuning moeten ontwikkelen voor de hoogspanningssystemen in de EU.
De Nest Learning Thermostat heeft tien temperatuursensoren. Negen sensoren zitten in het scherm en  eentje in de montagesteun. Ze bevinden zich onderaan het scherm aan de voorzijde. De montagesteun  van de thermostaat heeft ook een temperatuursensor. 
Ja, de Nest Learning Thermostat beheert de temperatuur van een volledige zone in een huis.
De 3e generatie Nest Thermostat kan je warme water en de verwarming in je huis regelen. Als je huidige  thermostaat of programmer zowel de verwarming als het warme water regelt, kun je een Nest Thermostat  installeren. Je hoeft geen afzonderlijke warmwaterprogrammer te installeren. En als je momenteel een  thermostaat en een aparte programmer voor warm water hebt, vervangt de 3e generatie Nest Thermostat  deze allebei.
De 3e generatie Nest Learning Thermostat heeft de volgende voordelen: het scherm is 40% groter en  duidelijker, het venster voor de sensor is aanzienlijk kleiner, er zijn zeven aanvullende temperatuursensoren (tien in totaal), hij is iets dunner en kan bovendien je warm water regelen en  OpenTherm-boilers modulerend aansturen. Verder heeft de nieuwe versie van de thermostaat de functie  Afstandsweergave, waarmee de Nest Thermostat oplicht als hij je ziet. 
De activiteitssensoren van de Nest Learning Thermostat kijken in de kamer over de koppen van de meeste huisdieren heen. Meestal zijn er dus geen problemen in huizen met huisdieren. Heb je een kale poedel en wil je het huis lekker warm hebben? Kies dan de juiste Ecotemperatuur voor hem
In de doos van elke thermostaat zit één Heat Link
Ja, je kunt de temperatuur altijd aanpassen als het te warm of koud is. Je kunt het schema ook op elk  moment handmatig wijzigen met de thermostaat of app. 
Ja, de Nest Learning Thermostat leert de temperaturen die je prettig vindt en maakt dan een schema voor  je, zelfs als dat een onregelmatig schema is. 
Nee, de Heat Link moet binnen worden geïnstalleerd. 
Hoeveel energie je kunt besparen met de Nest Learning Thermostat is afhankelijk van verschillende  factoren. Ga naar https://nest.com/nl/support/article/eu-savings om wat berekeningen te zien van  realistische potentiële besparingen voor landen uit de EU.
Nest Learning Thermostat Installatie

We raden je aan de Nest Learning Thermostat door een professional te laten installeren. De Nest  Learning Thermostat wordt verbonden met stroomdraden. Daarom is het verstandig om de thermostaat  door een professional te laten installeren. Zo blijf je veilig en voorkom je dat het verwarmingssysteem of  de Nest Thermostat beschadigd raakt. Wil je hem zelf installeren?

Raadpleeg de installatiehandleiding in de verpakking of hier online: https://nest.com/support/images/misc-nest-thermostat-eu/gen3-install/3rd-gen-Nest-Learning-ThermostatInstall-Guide-NL.pdf. Lees de veiligheidsinstructies voordat je begint met een installatie.  

Je vindt de installatiehandleiding in de verpakking of je kunt deze hier downloaden voor de 3e generatie  Nest Learning Thermostat:  https://nest.com/support/images/misc-nest-thermostat-eu/gen3-install/3rd-gen-Nest-Learning-ThermostatInstall-Guide-NL.pdf

Of je hulp van een professional nodig hebt bij de installatie hangt af van welke Nest-producten je hebt  gekocht. De Nest Protect (Netvoeding 230 V) en de Nest Learning Thermostat worden verbonden met  stroomdraden. Daarom raden we een professionele installatie aan. Zo blijf je veilig en voorkom je  beschadigingen. Nest Pro-installateurs zijn speciaal getraind om Nest-producten te installeren. Ga naar  nest.com/nl/install om een Nest Pro te vinden. 
Via de Heat Link. De Heat Link is een apparaat dat in Europa wordt geleverd bij je Nest Learning  Thermostat. Hij wordt rechtstreeks op het verwarmingssysteem aangesloten om je verwarming in en uit te  schakelen en hij wordt draadloos of via laagspanningsdraden aangestuurd door de Nest Learning  Thermostat. De Heat Link wordt in de buurt van je verwarmingssysteem geïnstalleerd. Afhankelijk van  hoe je systeem werkt, kan hij worden aangesloten op een aansluitdoos of rechtstreeks op het  verwarmingssysteem. 
De Heat Link moet minimaal 30 cm van de cv-ketel en maximaal 30 m van de Nest Learning Thermostat  worden geplaatst. 
De plek van de Heat Link is afhankelijk van het type systeem dat je hebt. De Heat Link moet minimaal 30  cm van de cv-ketel en maximaal 30 m van de Nest Thermostat worden geïnstalleerd, want anders werkt  de draadloze verbinding niet. 
Nee, je kunt aan elke Nest Learning Thermostat maar één Heat Link koppelen.
Je hebt geen extra hub nodig. De Nest Learning Thermostat maakt rechtstreeks verbinding met je  wifi-netwerk (2,4 GHz of 5 GHz). 
Tijdens de installatie en in de instellingen van de thermostaat vind je een scherm waarop je het  wifi-netwerk kunt selecteren. Daarna kun je met de roestvrij stalen ring je wifi-wachtwoord opgeven. 
De Nest Learning Thermostat maakt via je wifi-netwerk verbinding met het internet. Verder wordt er een  lokaal draadloos netwerk gebruikt tussen de Heat Link en de Nest Thermostat (zodat je ook zonder  internet je verwarmingssysteem kunt bedienen). Ook is er een Bluetooth-radio, maar die is geen  onderdeel van de Europese versie. 
Ja, de Nest Learning Thermostat stelt de temperatuur van je huis ook in als hij niet is verbonden met wifi.  Maar andere functies, zoals bediening met de app en energiegeschiedenis, werken dan niet. 
De Nest Learning Thermostat heeft een permanente wifi-verbinding nodig om via de Nest-app te worden  bediend. Hij hoeft niet met wifi te zijn verbonden om je verwarmingssysteem te bedienen. 

De Nest Thermostat is ontworpen voor gebruik met veel verschillende verwarmingssystemen, inclusief  cv-ketels, in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. 

De 3e generatie Nest Learning Thermostat is compatibel met: 

 • Combiketels  
 • Systeemketels en soloketels  
 • Warmtepompen met luchtwarmte en aardwarmte  
 • Biomassaketels  
 • Vloerverwarmingssystemen met warm water  
 • Zonesystemen 
 • Hoogspanningssystemen (spanningvoerend geschakeld), zwakstroom (≤ 3 A)  
 • Spanningsvrije systemen (droog contact), zwakstroom (≤ 3 A)  
 • Stadsverwarmingssystemen en collectieve verwarming met toegankelijke afzonderlijke elektriciteitsklep  
 • Boilers voor huishoudelijk gebruik  
 • Voor OpenTherm geschikte verwarmingssystemen  
 • Elektrische kachels met Fil Pilote (installatie door een Nest Pro aanbevolen)  
De Nest Thermostat combineert en verbetert de functies van een thermostaat, een programmer en een  vorstbescherming. Alles wordt opgeslagen in een schema dat automatisch wordt afgestemd op jouw  levensstijl en eenvoudig op één plek kan worden aangepast. Na het instellen van je Nest Learning  Thermostat hoef je de programmer en de vorstbescherming nooit meer te gebruiken. 
Ja, de Nest Learning Thermostat is compatibel met handmatige en elektrische kranen die de verwarming  in- en uitschakelen. Sommige verbonden thermostatische kranen, zoals Energenie, werken rechtstreeks  met de Nest Thermostat
De Nest Learning Thermostat heeft een permanente stroomtoevoer nodig. Vervang je een thermostaat  met netvoeding, dan kun je de bestaande kabels in de muur opnieuw gebruiken. Als je een draadloze  thermostaat vervangt of als je geen thermostaat had, kun je het netsnoer aansluiten of de Nest-standaard aanschaffen, die is voorzien van een stroomadapter. Je kunt de Nest Thermostat dan op een plank of  ander meubelstuk neerzetten. 
Voor de Heat Link is een stroomvoorziening van 100-240 VAC vereist, afhankelijk van je regio. Een  erkende elektricien of een Nest Pro kan de beste oplossing voor je huis vinden.
Verschillende talen: Engels (VS, VK), Frans (FR, CA), Italiaans, Spaans (SP, MX) en Nederlands. 
Ja. In de instellingen van de thermostaat kun je een kindervergrendeling activeren. Je moet dan een  pincode invoeren voordat je de temperatuur kunt aanpassen. 
Nest Protect
De Nest Protect heeft een split-spectrumrooksensor die snel brandend en langzaam smeulend vuur  detecteert. De Nest Protect heeft ook een koolmonoxidesensor met een levensduur van tien jaar.  Wanneer de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert, waarschuwt hij je met zijn stem en kleuren.  Ook kan hij een melding verzenden naar de smartphones van je gezinsleden. 
De Nest Protect heeft een microfoon om elke maand de sirene en luidspreker lokaal te testen. We  noemen dit de Geluidscheck. Een rookalarm werkt pas als de sirene en luidspreker goed te horen zijn.  Daarom controleert de Geluidscheck elke maand of de sirene van 85 dB en de luidspreker van 80 dB  goed werken. De gegevens van de microfoon worden lokaal op de Nest Protect bewaard. 
Zodra de Nest-producten zijn verbonden met het wifi-netwerk in je huis, heb je geen andere hardware  nodig. Met een werkende internetverbinding en een actief wifi-netwerk ontvang je meldingen op je  smartphone (iOS of Android) en kun je je Nest-huis op afstand bedienen. 
Je kunt de ledlamp in de Nest-app minder fel maken of helemaal uitzetten. Als de Nest Protect gevaar  detecteert, wordt hij automatisch ingeschakeld om je met gesproken, geluids- en lichtmeldingen te  waarschuwen. 
De Nest Protect heeft een sirene van 85 dB op een afstand van drie meter (conform de norm EN-14604)  en een extra luidspreker (80 dB). Wanneer de Nest Protect gevaar detecteert, gaat de sirene af en  ontvang je gesproken meldingen via de luidspreker die vertellen wat en waar het gevaar is. Ook kan hij  een melding naar je mobiel sturen. 
De Nest Protect wordt geleverd met zes L91 AA-lithium-ionbatterijen van Energizer met een lange  levensduur. Als je de Nest Protect aansluit op de netvoeding, ontvang je ook drie back-upbatterijen. 
Ja, de 2e generatie Nest Protect kan onderling worden verbonden met de 1e generatie Nest  Protect-modellen. Je kunt maximaal achttien 1e en 2e generatie Nest Protects onderling met elkaar  verbinden.
Nest ondersteunt geen Windows Phones. De Nest-app is beschikbaar voor iOS en Android. 
Ja, je kunt deze functie in de instellingen van de Nest-app dimmen of helemaal uitschakelen. 
De Nest Protect is gecertificeerd volgens de norm EN-14604. 
De Nest Protect is voorzien van een split-spectrumsensor, een elektrochemische koolmonoxidesensor die  tien jaar meegaat, een warmtesensor (± 1 ºC), een luchtvochtigheidssensor (± 3% RV), een  aanwezigheidssensor met een gezichtsveld van 120º tot zes meter, een sensor voor omgevingslicht en  een omnidirectionele microfoon van 70 dBA SNR.
Net zoals elke rook- of koolmonoxidemelder heeft de Nest Protect een vervaldatum. De sensoren van de  Nest Protect hebben een gebruikstijd van tien jaar. Daarna moet je de Nest Protect vervangen, aangezien anders de sensoren niet volledig operationeel zijn
Ja, de Nest Protects zijn onderling met elkaar verbonden. Ze vertellen je waar het gevaar is en wat voor  soort gevaar er is. De draadloze onderlinge verbinding vindt plaats via een lokaal 802.15.4-netwerk. 
Je kunt het alarm van alle Nest Protects afzetten door op de Nest-knop te drukken. Heb je een 2e  generatie Nest Protect, dan kun je ook een alarm afzetten met de Nest-app op je mobiel of tablet
Nest Protect Installatie En Overig
De Nest Protect heeft een complete gebruikershandleiding voor de installatie. In de verpakking vind je de  schroeven, die zijn getest op verschillende materialen. Je kunt op nest.com/nl/support een installatievideo  bekijken en op nest.com/nl/install een Nest Pro vinden als je de Nest Protect liever niet zelf installeert. 
De gebruikershandleiding van de Nest Protect bevat plaatsingsrichtlijnen. Deze richtlijnen variëren per  land. Je kunt altijd de plaatselijke brandweer om advies vragen. 
Je hebt wifi nodig om de Nest Protect te installeren. Na de installatie beschermt de Nest Protect je ook  zonder wifi-verbinding. Je kunt de functies van de Nest-app dan alleen niet gebruiken.

Je kunt maximaal achttien Nest Protects in een Nest-huis hebben. Vraag de plaatselijke brandweer waar  je de melders het beste kunt plaatsen, aangezien de regelgeving per land varieert. De Nest Protect heeft  een vierkant formaat van 13,5 cm. Op https://nest.com/nl/smoke-co-alarm/install-and-explore/ vind je  meer informatie.

De Nest Protect ondersteunt de volgende talen: Engels, Spaans, Frans (Quebec), Engels (Brits), Frans,  Nederlands en Duits. Nadat je het product hebt geïnstalleerd, kun je de taal in de Nest-app wijzigen
De Nest Protect heeft twee modellen. Het ene model heeft lithium-ionbatterijen van Energizer en het  andere heeft netvoeding van 230 V (DIT MODEL HEEFT lithium-ionbatterijen als back-up).
De Nest Protect wordt geleverd met lithium-ionbatterijen die meerdere jaren kunnen worden gebruikt. De  batterijen hebben een levensduur van maximaal vijf jaar. Dit is wel afhankelijk van hoe je de Nest Protect  gebruikt. 
EN-14604, EN-50291, EN-50271:2010, EN-50292 (EU)