Afbeelding
In samenwerking met Ring hebben we voor jou de meestgestelde vragen bij elkaar gezet. Mocht je jouw antwoorden hier toch niet kunnen vinden dan kun je hieronder jouw hulpvorm kiezen.

Hulp vanuit de Community

Reviews, hulpvragen en kennis gebundeld bij elkaar. Ga naar de community >

Mailcontact

Soms is mail gewoon wel zo makkelijk. Voor algemene vragen: hallo@hellosmart.nl, voor technische ondersteuning: support@hellosmart.nl

Bellen met hellosmart

Bellen kan ook!

Op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 op 0592 794 125. Voor technische ondersteuning 0592 730 915

Ring Video Deurbel

De Ring Video Deurbel werkt eenvoudig. Hij neemt de plaats in van je oude deurbel en afhankelijk van het model kan hij met een meegeleverde oplaadbare batterij of op de bestaande bedrading aangesloten worden.

De verbinding met jouw app gaat via Wifi. Installatie kun je in principe zelf doen maar bij twijfel kun je ook een elektrisch installateur vragen om dit voor je te doen.

Wanneer iemand op de bel drukt krijg je een melding op je smartphone en kun je indien gewenst zien wie er voor je deur staat en praten met die persoon.

Dat hangt af van je model:

 1. De Ring 1 heeft een ingebouwde batterij die je periodiek moet opladen. Je kunt hem ook op de bestaande voeding van je oude deurbel aansluiten zolang de spanning tussen de 8 en 24 volt zit.
 2. De Ring 2 heeft een uitwisselbare batterij zodat je nooit zonder werkende deurbel zit. Je kunt hem ook op de bestaande voeding van je oude deurbel aansluiten zolang de spanning tussen de 8 en 24 volt zit.
 3.  De Ring Pro heeft geen batterij en moet met een speciale 16-24 volt VAC-transformator aangesloten worden. Het advies is dan ook dit te laten doen door een professional
 4. De Ring Elite heeft ook geen batterij en krijgt zijn voeding via de ethernet kabel (PoE). Het advies is dan ook dit te laten doen door een professional

Dat kan bij de Ring Video Deurbel 1 en 2. Wanneer je hem aansluit op de bedrading van je oude bel dan blijft ook je oude bel werken. Wel is er een verschil tussen een analoge en digitale bel. Bij een digitale bel zul je bij het aansluiten een extra diode moeten plaatsen die mee is geleverd. Meer hierover kun je zien op Youtube waar de installatie wordt uitgelegd.

Ja dat kan maar niet via de app. Hiervoor zul je een mail moeten sturen naar de technische helpdesk van Ring. Zij kunnen dat op afstand voor je doen.
Z1 Control Station

Reset de afstandsbediening door de UIT knop ingedrukt te houden tot de lampjes onder de kanalen eenmaal oplichten. Zorg dat de afstandsbediening niet op de Smart Group functie staat en zorg ervoor dat u eerst op verbinden in de app drukt, alvorens u de afstandsbediening in de koppelmodus zet d.m.v. het ingedrukt houden van de knop met de 2 lampjes.

Jazeker kan dat. Hieronder zie je een overzicht van mogelijkheden.

compatibiliteit overzicht

De Zigbee lampen kunnen ook gebruikt worden met de Trust Zigbee Afstandbediening (alleen aan, uit en dimmen)

Alle LEDs branden groen. 1 LED knippert om de 3 seconden blauw.
Let op: u kunt ook alle LEDS uitzetten in de App.

De MAC-code van de Z1 is te vinden op het label aan de onderkant van de Z1
In het geval van Zigbee lampen is dit geen probleem. Voor het gebruik van onze sensoren is vanaf het begin een Z1 Control Station nodig. Koppel hierbij eerst de lamp en de remote met uw Trust Smart Home Zigbee Bridge Z1 of ICS-2000 en koppel daarna de lamp en de remote.

"Een paar tips voor optimaal bereik:

 • Zorg dat uw Zigbee control station op een centrale plek in uw huis(kamer) is opgesteld. 
 • Zorg ervoor dat er geen metalen voorwerpen dichtbij uw Zigbee control station aanwezig zijn. 
 • Zorg dat uw Zigbee control station geheel vrijstaat en voldoende afstand (minimaal 1 meter) heeft van andere apparatuur zoals een Wifi Router, Dect telefoons (Gigaset) etc. 
 • Als u meerdere Zigbee lampen of andere Zigbee apparaten toevoegt, versterken deze elkaars signaal (dit heet mesh networking) 
 • Eventueel kan onze support afdeling u helpen om een ander Zigbee kanaal in te stellen om verstoring met uw Wifi netwerk te reduceren. Het bereik van het Zigbee systeem is max. 30 m in optimale omstandigheden."
Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u een Zigbee lamp koppelt aan bijvoorbeeld onze Z1 Zigbee Control Station, dan is de koppeling met het originele Control Station ongedaan gemaakt.

"Zorg ervoor dat de afstandsbediening zich binnen 2 meter bevind van de Z1 Control Station

 1. Druk op de + knop in de app om een nieuw apparaat toe te voegen. 
 2. Kies voor Zigbee afstandsbediening 
 3. Volg de instructies in de Houd de Smart Group-knop (afbeelding met twee lampjes) van de afstandsbediening ingedrukt en druk op verbinden in de App"
Ja, dat is mogelijk. Koppel eerst de lamp en de remote met uw Trust Smart Home Z1 Zigbee Control Station of ICS-2000 en koppel daarna de lamp en de remote.

In combinatie met een Trust Smart Home control station (ICS-2000 Control Station of Z1 Zigbee Control Station) is het mogelijk om uw Zigbee lampen te bedienen met de App op uw telefoon of tablet ook als u niet thuis bent

Bekijk deze pagina om de mogelijkheden te ontdekken waarbij u zowel KlikAanKlikUit producten uit het reguliere assortiment (433 en 868 Mhz) als Zigbee producten kunt combineren.

"De Tradfri lampen kunnen op de volgende manier gekoppeld worden:

 1. Reset de Tradfri lamp door deze 6x UIT/AAN te zetten met de traditionele 230V wandschakelaar. De Tradfri lamp knippert 1x kort om de reset te bevestigen. 
 2. Zet hierna de Tradfri lamp UIT met de traditionele 230V wandschakelaar. 
 3. Ga in een kamer in de App en druk op het + teken. 
 4. Kies “Zigbee algemeen” en daarna de juiste lamp overeenkomende met je Ikea lamp, bijvoorbeeld: “Zigbee Lamp warm/koud” of “Zigbee lamp dimbaar” 
 5. Kies in de dialoog “verbinden” 
 6. Zet hierna de Tradfri lamp AAN met de traditionele 230V wandschakelaar. 
 7. Na ~10 seconden geeft de KlikaanKlikUit App de bevestiging van koppelen. De Tradfri lamp kan nu bediend worden vanuit de KlikAanKlikUit App! Een warm/koud Tradfri lamp kan zijn wit-tint aanpassen in 3 stappen. Let op: een Zigbee lamp (zoals Ikea Tradfri) kan maar met 1 Bridge tegelijk gekoppeld zijn."