Herroepingsrecht

Niet het product wat je zocht?

We streven er bij Hellosmart altijd naar dat het product dat je hebt gekocht of cadeau hebt gekregen voldoet aan je verwachtingen. Het kan natuurlijk voorkomen dat dit onverhoopt niet het geval is omdat je het product niet, zoals je dat in een fysieke winkel wel kan, hebt kunnen bekijken. In dat geval kun je je beroepen op je herroepingsrecht. Dit betekent dat je je aankoop binnen 14 dagen na ontvangst van je volledige bestelling ongedaan mag maken, zonder opgave van redenen. Binnen deze termijn kan je dus het product zonder voorafgaande melding terugsturen, zorg er dan wel voor dat in het retourpakket een verklaring is gevoegd waaruit blijkt dat je gebruik wenst te maken van je herroepingsrecht. Indien je de retour wel vooraf aanmeldt, dan heb je vanaf dat moment nog 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren..

Wat moet ik doen om mijn aankoop te herroepen

Om gebruik te maken van je herroepingsrecht kun jij hier een PDF herroepingsformulier downloaden. Als je deze volledig invult dan kun je het product terugsturen naar Hellosmart. Dit hoef je niet van te voren bij ons te melden, sterker nog je krijgt van ons het hellosmart formulier met retourlabel in de verpakking wanneer we je je aankoop toezenden. We bieden je 2 mogelijkheden.

  1. Download hier het Hellosmart Herroepingsformulier

  2. Download hier het Europees modelformulier voor herroeping

Herroepen kan altijd zonder opgaaf van reden, je hoeft ons dus niet ter vertellen waarom je een product terug stuurt. We vragen er wel naar om onze dienstverlening te kunnen verbeteren maar je hoeft dit niet te beantwoorden.

Het adres voor het terugsturen van je producten is hellosmart t.a.v. afdeling retouren, Antwoordnummer 236, 9400 VB, Assen. Terugsturen via Postnl is kosteloos, je hoeft geen postzegels te plakken. Je kunt ook voor een andere vervoerder kiezen. Ik dat geval zijn de retourkosten voor jouw eigen rekening.

Hoe lang geldt het herroepingsrecht?

  1. Indien je je herroeping en het terugsturen niet van te voren bij ons aanmeldt, is het van belang dat je het artikelen binnen 14 dagen nadat je het hebt ontvangen aan ons terugstuurt. 

  2. Wanneer je ervoor kiest om je herroeping van te voren bij ons aan te melden dan heb je vanaf dat moment nog 14 dagen de tijd om de producten aan ons terug te sturen. Zorg er wel voor dat de verklaring dat je gebruik wenst te maken van je herroepingsrecht, binnen die 14 dagen bij ons is gedaan. Melden kan telefonisch op 059 794 125 en per mail naar [email protected]. Ook kan je het Europees modelformulier voor herroeping aan ons toezenden om de aankoop te herroepen.

Wat krijg ik terug?

Je krijgt je van ons je aankoopbedrag terug met inbegrip van verzendkosten. In principe betalen we je het bedrag terug met hetzelfde betaalmiddel waar je de aankoop mee hebt betaald. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan zullen we het bedrag storten op het bankrekeningnummer dat je ons opgeeft op het herroepingsformulier. Dit bedrag ontvang je uiterlijk binnen 14 dagen nadat we op de hoogte zijn gebracht dat je gebruik wenst te maken van je herroepingsrecht. Wij mogen wel wachten met terugbetaling totdat we het product retour ontvangen hebben, of totdat je hebt aangetoond deze te hebben opgestuurd.

De staat van het product en andere spelregels

In principe krijg je dus van ons je aankoopbedrag terug. Hier zijn echter wel een paar regels aan verbonden die kunnen bepalen of er sprake is van waardevermindering. Het product mag niet in gebruik zijn genomen. Je mag wel de verpakking openen maar we vragen je dit zorgvuldig te doen zodat de verpakking niet onnodig beschadigd raakt. Als voorbeeld; zegels of plakbandjes doorsnijden is prima maar openscheuren van verpakkingen niet. Kort samengevat komt het er op neer dat we je vragen het product te behandelen zoals je dat in de winkel zou doen voor je het product koopt. Het product moet weer verkocht kunnen worden aan een andere klant.

Wat gebeurt er nadat ik mijn product heb teruggestuurd?

Na ontvangst van je teruggestuurde product gaan wij de staat controleren van het product. Indien blijkt dat het product toch gebruikt is of de verpakking toch onnodig beschadigd is dan kunnen wij deze waardevermindering verrekenen met het nog terug te storten bedrag. Je krijgt van ons zo snel mogelijk na ontvangst een bevestiging in mail van de ontvangst en de staat van het product en krijg je het bedrag teruggestort. 

Copyright © 2024 Hellosmart Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen in onze winkel zijn inclusief BTW.