AduroSmart Studenten Smartlicht

Hou oog op wat je dierbaar is met Google Nest Cam en Google Nest Doorbell

Het gemak van volledig draadloze veiligheid in en om je huis

 • Weet meer, binnen of buiten
 • Werkt met oplaadbare lithium-ion batterij
 • Kies zelf welke meldingen je wilt ontvangen
 • Altijd zien wie of wat er bij de voordeur staat
 • Werkt met ingebouwde lithium-ion batterij of op je belbedrading
 • Reageer snel met vooraf opgenomen berichten
Nieuw
Google Nest Cam & Doorbell (Batterij)
Google Nest Cam & Doorbell (Batterij)
€ 398,00
Niet op voorraad
 • Het beste van Google Nest in 1 bundel
 • Tot en met 29 augustus 10% introductie korting
 • Weet meer met Google Nest
Afbeelding

vernieuwend & esthetisch

Vernieuwend en esthetisch

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk worden we tóch weer verwend door Google Nest met maar liefst twee nieuwe producten: de Google Nest Cam en de Google Nest Doorbell. En ook dit keer weer heeft Google Nest er alles aan gedaan om de producten van een vernieuwend en minimalistisch design te voorzien. Zelfs de verpakking en de meegeleverde accessoires zijn compleet en van hoge kwaliteit. De camera en deurbel van Google Nest zijn dan weliswaar van groter formaat, door de kleurcombinaties en de ingebouwde batterij hoeft het optisch en in vergelijking met eerdere producten geen dealbreaker te zijn.

Installatie en configuratie in een handomdraai

Zowel de Google Nest Cam als de Google Nest Doorbell werken op batterijen, dus bedrading is niet nodig. Dit maakt de installatie van de producten tevens een stuk eenvoudiger, en sneller! De configuratie kan binnen tien minuten worden voldaan met de handige Google Home app. Dit is een app op je smartphone waarmee je alle producten van Google Home kunt beheren. Heb je al een Nest camera of deurbel in huis? Dan kun je met het Nest Aware abonnement genieten van extra functionaliteiten. Let er wel op dat de Nest app op den duur zal verdwijnen en vervangen wordt door de Google Home app.

Afbeelding

installatie in een handomdraai

Afbeelding

nieuwe functionaliteiten

Volop nieuwe functionaliteiten

Zodra de doos op de deurmat valt en je een glimp op je gloednieuwe Google Nest Camera of Google Nest Doorbell werpt, wordt meteen duidelijk dat beide producten een schat aan nieuwe functionaliteiten bevatten. Zo kun je maar liefst drie uur aan gebeurtenissen opslaan en terugkijken zonder dat je een abonnement nodig hebt. Verder maakt de camera onderscheid tussen mensen, dieren en voertuigen en kun je zelf kiezen wanneer je een melding wilt ontvangen. Niet meer voor niets gealarmeerd worden als de kat van de buren langs wandelt dus. Daarnaast kun je activiteitzones instellen. Extra voordeel: de vertraging van ca. vier seconden tussen gebeurtenis en melding zijn verbeterd naar minder dan seconde. Een belangrijk verschil als de nood aan de man is!

Nieuw
Google Nest Cam Indoor/Outdoor 2-Pack
Google Nest Cam Indoor/Outdoor 2-Pack
€ 359,00
Voordelig 2-pack. Met de Nest Cam Indoor/Outdoor kun je overal oog houden op wat je dierbaar... Lees verder
Google Nest Doorbell (Batterijvoeding) met Hub 2.0
Google Nest Doorbell (Batterijvoeding) met Hub 2.0
€ 299,98
Met deze bundel kun je je Nest Doorbell Batterij direct bekijken op de Google Nest Hub 2.0 en... Lees verder
Nieuw
Google Nest Cam met Hub 2.0
Google Nest Cam met Hub 2.0
€ 298,00
Met deze bundel kun je je Nest Cam Batterij direct bekijken op de Google Nest Hub 2.0 en praten... Lees verder
Nieuw
Google Nest Cam met Weerbestendige kabel
Google Nest Cam met Weerbestendige kabel

Vanaf€ 233,98

Met deze bundel kun je je Nest Cam Batterij probleemloos buiten aansluiten en direct van stroom... Lees verder
Nieuw
Google Nest Cam met Stand
Google Nest Cam met Stand
€ 233,98
Met deze bundel kun je je Nest Cam Batterij makkelijk op een vlak oppervlak plaatsen zoals een... Lees verder
Nieuw
Google Nest Cam Indoor/Outdoor + Floodlight
Google Nest Cam Indoor/Outdoor + Floodlight
€ 299,99
Met de Nest Cam Indoor/Outdoor kun je overal oog houden op wat je dierbaar is. Binnen of... Lees verder
Google Nest Stand voor Nest Cam Indoor/Outdoor Batterij
Google Nest Stand voor Nest Cam Indoor/Outdoor Batterij
€ 34,99
Deze stand hoort bij de Google Nest Cam Indoor/Outdoor en gebruik je om de camera staand, op... Lees verder
Google Nest Cam Weerbestendige Kabel 10 meter
Google Nest Cam Weerbestendige Kabel 10 meter
€ 39,99
Deze kabel hoort bij de Google Nest Cam Indoor/Outdoor Batterij en gebruik je wanneer je de... Lees verder
Google Nest Cam Weerbestendige Kabel 5 meter
Google Nest Cam Weerbestendige Kabel 5 meter
€ 34,99
Deze kabel hoort bij de Google Nest Cam Indoor/Outdoor Batterij en gebruik je wanneer je de... Lees verder

Review van de nieuwe Google Nest Cam en Google Nest Doorbell

Hellosmart neemt nieuwe producten onder de loep en dit is wat we ervan vinden

Het is alweer een tijdje geleden dat we door Nest verwend zijn met een nieuwe camera en deurbel. Maar, het wachten is beloond: de nieuwe Google Nest Cam en de Google Nest Doorbell zijn vanaf nu op de markt. In deze editie van ‘onder de loep’, een blogreeks waarin we nieuwe producten reviewen, geven we een eerste indruk en maken we graag de vergelijking met de voorgaande edities van de Google Nest Cam en Google Nest Doorbell.

Over smaak kun je twisten, maar we kunnen wel stellen dat Nest veel aandacht besteed aan de esthetische look van hun producten. Ook dit keer. De camera en deurbel hebben een vergelijkbaar design die zich laat kenmerken door een strak en minimalistisch design in mat wit en zwart. Verder valt op dat de camera en deurbel groter zijn dan de Nest Hello en de Nest Cam Indoor en Outdoor. Wat logisch is, gezien de ingebouwde oplaadbare lithium-ion batterijen. De verpakking en de meegeleverde accessoires zijn compleet en van hoge kwaliteit. Maar, zoals we al zeiden: smaak is persoonlijk. Wij vinden het ontwerp in ieder geval mooi vanwege de eenvoud.

In de afbeelding hierboven zie je het verschil tussen de Nest Cam Indoor op een pootje en de nieuwe Google Nest Cam. De modellen zijn groter, maar dat valt in de realiteit niet eens zo op. Door de kabel en het pootje lijkt de Indoor Cam niet veel kleiner, zie je? De Google Nest Doorbell is ook groter, maar dat wordt gecompenseerd door zijn witte kleur waardoor de deurbel niet zo groot oogt.

En dan de installatie

Wij hebben het geluk gehad dat we beide producten al voor de officiële introductie konden testen. Doe er je voordeel mee! Zowel de Google Nest Cam en de Google Nest Doorbell werken op batterijen, dus bedrading aanleggen is niet nodig. Dat maakt de installatie van beide producten een fluitje van een cent. We hebben in ons geval de camera binnen gemonteerd. Wil je de camera buiten gebruiken? Dan adviseren we je om een weerbestendige aansluitkabel te kopen van vijf of tien meter zodat je niet elke keer een ladder op hoeft te klimmen om de batterijen op te laden.

Configuratie

Na lang wachten op nieuwe producten, waren we uiteraard benieuwd of er nog grote veranderingen in de configuratie waren doorgevoerd. En jawel. Bij Nest gebruikte je tot nu toe de speciale Nest-app op je smartphone. Met deze nieuwe modellen is de installatie, configuratie en gebruik van de Google Nest Camera en Google Nest Doorbell verhuisd naar de Google Home app. Handig, aangezien je daar al je smart home producten bij elkaar kunt verzamelen en beheren. We verwachten dat de bestaande Nest producten op termijn allemaal onder de Google Home app zullen vallen en dat de Nest app dan verdwijnt. De configuratie van de Nest deurbel en Nest camera in de app gaat eenvoudig en binnen 10 minuten hadden we beide apparaten aan de praat.

Functies

Wanneer je de doos uitpakt wordt direct duidelijk met welke voordelen en nieuwe functionaliteiten de nieuwe producten onze harten veroveren. Zo kun je maar liefst drie uur aan gebeurtenissen opslaan en terugkijken zonder dat je een abonnement nodig hebt. Verder maakt de camera onderscheid tussen mensen, dieren en voertuigen en kun je zelf kiezen wanneer je een melding wilt ontvangen. Niet meer voor niets gealarmeerd worden als de kat van de buren langswandelt dus. Daarnaast kun je activiteitzones instellen. Dit was bij de vorige modellen onderdeel van Nest Aware terwijl deze functie nu standaard is inbegrepen.

Een vooruitgang is de verbetering in de de vertraging tussen gebeurtenis en melding. We hebben zowel de oude als nieuwe camera en deurbellen naast elkaar getest in hetzelfde wifi netwerk (Linksys Velop) en het verschil is opvallend. De oude Nest camera’s hadden een vertraging van ongeveer drie tot vier seconden. De nieuwe camera’s hebben een vertraging van minder dan één seconde. Dat is een belangrijk verschil als de nood aan de man is!

Bij een Nest Aware abonnement

Wanneer je nog steeds gebuik maakt van een Nest Aware abonnement, dan heb je meer functies tot je beschikking. Afhankelijk je keuze voor Nest Aware of Nest Aware Plus kun je 30 of 60 dagen aan beelden opslaan. Je kunt dan ook kiezen om de Google Nest Cam continue te laten opnemen. Hij moet dan wel aan de aansluitkabel aangesloten blijven omdat dit veel energie voor de batterijen verbruikt.

Daarbij kun je dan kiezen om persoonsherkenning te gebruiken. Dan krijg je niet alleen een melding dat er iemand voor de deur of in huis staat maar ook wie en of het een bekende van je is.

De belangrijkste voordelen van de Google Nest Cam en Google Nest Doorbell

Google Nest Cam:

 • Eén camera voor binnen en buiten.
 • Het gebruik van de lithium-ion oplaadbare batterij in plaats van bedrading waardoor je jouw nieuwe vriend werkelijk waar overal, in of buitenshuis, kunt plaatsen.
 • Het beeld is verbeterd en van een hoger contrast waardoor je meer detail ziet.
 • Plaatsing van de camera is magnetisch op een montage plaat waardoor je hem makkelijk kunt bijstellen.

Google Nest Doorbell:

 • Het gebruik van de lithium-ion oplaadbare batterij in plaats van bedrading. Je kunt nog steeds kiezen voor aansluiting op je bestaande bedrading maar dat is niet meer vereist.
 • De beeldresolutie is nu verticaal zodat je personen die voor de deur staan van top tot teen kunt checken.
 • Twee belangrijk functies - bewegingszones en onderscheid in mens en object - zijn nu standaard inbegrepen en niet meer expliciet onderdeel van het Nest Aware abonnement.
 • Pakketten, dieren of voertuigen worden nu ook herkend.

 

Accessoires

Bij de Google Nest Cam zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Je kun kiezen voor een stand waarmee je de camera staand kunt plaatsen of als je de camera wilt aansluiten op een stroompunt. Je kunt ook kiezen uit een vijf meter of tien meter weerbestendige kabel om de camera permanent op stroom aan te sluiten bij buitengebruik. Dat is wel zo handig als de camera hoog plaatst.

De conclusie van hellosmart

Het is nog iéts te vroeg om al met een conclusie te komen aangezien de Google Nest Camera en de Google Nest Doorbell nog officieel gelanceerd moeten worden. Maar onze eerste indruk is positief. Je krijgt veel inhoud en kwaliteit voor de investering die je doet, zelfs bij een upgrade van je bestaande deurbel en camera. En zoals je mag verwachten werken ze beide feilloos samen met de overige producten van Google en andere merken binnen Google Home.

Houd onze website, nieuwsbrief en socials in de gaten. We laten het weten wanneer we iets nieuws kunnen delen over de Google Nest Cam en Google Nest Doorbell. De volgende keer gaan we graag dieper in op de details en verschillen met voorgaande versies.