Smart Home Control

Het mooiste stukje ambacht van smart home is natuurlijk de automatische aansturing van jouw slimme producten in huis. Waardoor je al jouw smart home producten kunt aansturen met een bridge of hub, zoals de Google hub of Zigbee-bridge. Zonder smart home controller mis je de belangrijkste voordelen van wat smart home écht slim maakt. Het is het centrale punt van jouw verzameling. Voor het aansturen en beheren, maar ook om automatiseringen in te stellen waardoor je thuis meer tijd overhoudt voor wat er echt toe doet.

 

View as Grid Lijst

Items 1-12 of 21

Stel aflopende richting in
Pagina
per pagina zien

Controleer en automatiseer smart home producten

Smart home apparaten kunnen hun ‘ding’ doen doordat deze worden aangestuurd en gecontroleerd. Sommige producten werken met wifi en bluetooth, andere weer met Zigbee. Voor smart home dat wordt aangestuurd met wifi, heb je alleen je smartphone en vaak bijbehorende app nodig. Die kun je kosteloos installeren en gebruiken. Maar, valt het internet weg dan verlies je ook de connectie met de apparaten die op wifi werken.

Daarom kiezen smart home ontwikkelaars vaak voor een centrale hub of bridge voor de aansturing van hun producten. Vaak zijn dit merken die meerdere smart home producten in hun assortiment hebben. Lampen, een rookmelder, buitenverlichting, stekkers en sensoren etc. Bekende merken die met een bridge of hub werken zijn INNR, Google, Philips Hue en Bosch. In sommige gevallen werken merken ook met hun eigen ecosysteem, zoals Tado.

Hoe werkt smart home control?

Een smart home controller is niets meer en niets minder dan een fysieke plek waar apparaten samen worden gebracht: zoals in een bridge of hub. Denk maar eens aan de Google Home. Een schermpje waar je met voice assistent mee kunt communiceren om bijvoorbeeld je lampen of Google-producten mee kunt aansturen. Sommigen verwarren schakelaars en tussenstekkers als controlemiddel nog wel eens met een smart home controlesysteem. Maar de controller stuurt de schakelaar aan (aan/uit) en verbindt zich met het product dat vervolgens dan aan- of uitgeschakeld wordt (een lamp, zwembadpomp, Chromecast).

Wat maakt smart home control zo smart? 

Omdat de controller een plek is waar smart home producten mee bediend, gecontroleerd en beheerd worden zou je denken dat de hub, bridge of paneel de hersenen van smart home zijn. Maar dat is niet waar. Smart home wordt pas echt slim als je automatiseringen en andere slimmigheidjes inbouwt: dat de lampen automatisch aan gaan als de zon onder is. Of dat een verwarming automatisch uitgaat na 23.00 uur ’s avonds. De gordijnen dichtgaan bij te veel zonlicht of een temperatuur onder de 18 graden. Die ‘regels’ maken smart home slim en dat is iets wat opgeslagen is in de cloud en wordt aangeroepen door je smart home controller. En dat maakt een hub of bridge ook enorm waardevol!

Kom bij de club blijf altijd op de hoogte

blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws

ontvang exclusieve aanbiedingen

krijg iedere maand nieuwe inspiratie ideeën

maak iedere week kans op een leuke smart prijs

Copyright © 2024 Hellosmart Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen in onze winkel zijn inclusief BTW.