Besparen met slim licht

Het overkomt ons allemaal.. het licht vergeten uit te doen. Zonde van het geld maar het voelt ook als onnodige verspilling. Dat kan anders.

De stap van een gloeilamp naar ledverlichting is al een enorme besparing op je energieverbruik.  Dit kan oplopen tot wel 90% per lamp. Wanneer je dan ook nog de stap maakt naar slimme ledverlichting dan kan die besparing nog groter worden.

Nooit meer een lamp onnodig aan laten staan wanneer je weg gaat of uit de ruimte wegloopt. Je kunt altijd het licht achteraf uitzetten met de app op je telefoon. Beter nog, in combinatie met een slimme bewegingsensor hoef je er niet meer bij na te denken en gaat het licht vanzelf uit

Comfortabel wonen

Ben je in het donker in huis wel eens op een legoblokje gaan staan of gestruikeld over verdwaalde schoenen? We komen allemaal zaken tegen in ons huis die we als hinderijk ervaren of soms ronduit gevaarlijk kunnen zijn.

Slimme verlichting in combinatie met bewegingsensoren kunnen je helpen dat legoblokje te zien voor je er op stapt midden in de nacht. Het kan je ook helpen wanneer je met je handen vol boodschappen in de avond van de auto naar je huis loopt.

Door simpele aanpassingen in je verlichting gaat jouw huis je helpen bij je dagelijkse activiteiten en wordt het een echt 'slim huis'.

Ieder moment zijn eigen licht

Is bij jou thuis de eettafel ook het duizend dingen doekje van het meubilair? Huiswerk maken, werken, knutselen, spelletjes spelen, ontbijten, dineren, feestjes vieren, het gebeurt allemaal aan de eettafel en nog veel meer. Heel veel momenten die allemaal om een ander licht vragen. Van helder wit als je de was staat op te vouwen tot gezellig gedimd flame licht bij een borrel met vrienden.

De functie van licht en kleur heeft veel invloed op ons en hoe we het moment beleven.

In ons assortiment hebben we een ruime keuze aan lampen en starterpacks waarmee je iedere witkleur en warmte kunt instellen. Bekijk onze selectie Ambiant of Kleurlampen.

Praktische bespaartips

  1. Laat je buitenverlichting aan- en uitgaan met de zonsondergang en -opgang. Dan weet je zeker dat je nooit in het donker bij huis aankomt en je ook nooit onnodig het licht aan hebt staan.
  2. Snoozen vinden we allemaal lekker maar dat betekent ook dat we vaak gehaast opstaan. Zet een timer op de lampen in de slapkamers waarbij ze automatisch uitgaan nadat iedereen uit bed is in de ochtend. .
  3. Gebruik bewegingsensoren in ruimtes waar je alleen maar doorheen loopt of kort verblijft zoals de hal, overloop of wc. Heel praktisch als je met volle handen door je huis loopt.

Praktische comfort tips

  1. Wanneer je in het holst van de nacht uit bed moet omdat je kind moet plassen (of misschien jijzelf wel) zorg dan dat het licht gedimd aan gaat. Voldoende om te zien wat je doet maar ook voldoende om niet gelijk klaarwakker te zijn. Dan val je daarna makkelijker weer in slaap.
  2. Nooit meer snoozen. Laat je in de ochtend wakker maken met een wake up light. Deze functie bootst de zonsopgang na waardoor je uitgeruster en sneller opstaat.

Praktische sfeer tips

  1. Kies boven de eettafel of bank voor tunable of kleur lampen. Dit zijn plekken waar je nog wel eens verschillende soorten licht nodig hebt.
  2. Kleur licht lijkt een leuke extra maar vergis je niet in de kracht van kleur. Onderzoek wijst uit dat bijvoorbeeld sporten in warm licht minder energie kost dan in koel licht. Na het sporten is koel licht  juist weer beter om op adem te komen.
  3. Soms wil je iets in het zonnetje zetten omdat je het mooi vindt. Breng mooie sfeer verhogende accenten aan in je huis met Ledstrips. Bijvoorbeeld om de tv of onder de bank of in de boekenkast. 
Copyright © 2024 Hellosmart Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen in onze winkel zijn inclusief BTW.