Airthings Wave

€ 189,00
Voor 16.00 besteld zelfde werkdag verstuurd

 • De Airthings Wave helpt je comfortabel en gezond te wonen in je eigen huis. We besteden de meeste tijd binnenshuis en dan is het goed om te weten of het tijd is om te luchten of verwarmen
 • Deze slimme binnenklimaat sensor meet Radon, Temperatuur en Vochtigheid 
 • De handige en inzichtelijke app geeft je alle informatie die je nodig hebt om je klimaat in huis gezond te houden
 • Verbind met je telefoon via Bluetooth en wanneer je hem gebruikt met de Airthings Corentium Home dan heb je zelfs buitenshuis inzicht.
 • Helpt ziektekiemen buiten de deur te houden en helpt je productief en gezond te blijven

 • Op voorraad? Op werkdagen voor 16.00 besteld, zelfde dag verstuurd
 • 14 dagen proberen. Niet tevreden? gratis terugsturen
 • 6 dagen per week tot 20.00 uur gratis support beschikbaar
 • Wij zijn pas tevreden als jij dat bent
 • Geen verzendkosten

Categorieën: Gezondheid , Klimaat
 • 1x Airthings Wave
 • 2x AA batterijen
 • Installatiehandleiding
 • Bevestigingsschroef

Meten is weten

De Airthings Wave is de een uitgebreide sensor van Airthings en is gemaakt om veel voorkomende ongewenste stoffen en omstandigheden te meten zodat je op tijd actie kunt ondernemen. Sommige stoffen zijn vervelend maar andere kunnen op langere termijn zelfs gevaarlijk zijn. Dat terwijl de oplossing meestal eenvoudig is namelijke ventileren.

Radon

Radon is een onzichtbaar gas dat van nature voorkomt in de aardkorst. Het is een giftig gas dat vrijkomt bij de afbraak van Uranium en kan in potentie bij langdurige blootstelling schade aan de longen en daarmee longkanker veroorzaken. Gelukkig zijn de hoeveelheden over het algemeen erg klein en in de open lucht vervliegt dit gas snel. In veel nieuwbouw huizen en kantoorpanden kan dit gas zich echter op gaan hopen doordat deze panden weinig lucht binnen laten en dus afhankelijk zijn van actieve ventilatie. Je kunt hier meer over lezen op de website van Milieu Centraal.

Het is dan ook belangrijk dat je weet of dit gas in jouw huis of kantoor voorkomt. De oplossing is vervolgens eenvoudig. Ventileren met buitenlucht.

Vocht

Vocht in huis is een veelvoorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Je huis staat op vochtige grond, je huis is sterk geïsoleerd of de isolatie is niet goed aangebracht. Vochtproblemen kunnen een structurele aard hebben maar ook ontstaan door een incident zoals bijvoorbeeld een lekkende leiding of een gat in het dak. Wanneer vocht langere tijd ophoopt kun je het gaan ruiken of zien door bijvoorbeeld schimmels of zwam. Vaak is het zo dat het vochtgehalte in huis echter al langere tijd te hoog is.

Bij vocht is ventileren ook weer belangrijk maar soms is het ook van belang dat je ontdekt waar de veroorzaker zit en dit oplost. Het effect van vocht in huis heeft effect op je gezondheid maar kan ook serieuze schade aanrichten aan je huis. Je kunt meer lezen over vocht problemen in huis op de website van Milieucentraal.

Temperatuur

De ideale temperatuur in huis is voor iedereen anders. Voor de één is 19 garden lekker behaaglijk in huis waar een ander dan al snel een dekentje er bij pakt. Voor het huis of gebouw zelf is de juiste temperatuur ook van belang. Als het te koud wordt kan vocht grip krijgen op je huis, zeker als je niet voldoende ventileert. Aan de andere kant is een te hoge temperatuur in de nacht een veroorzaken van slapeloosheid, hoofdpijn en andere klachten. Deze laatste merk je vaak wel. Maar lang niet alle gevallen heb je tijdig door dat het tijd wordt de verwarming een tandje hoger te zetten of juiste een raam open te zetten.

De oplossing

De Airthings Wave helpt je inzicht te krijgen in al deze stoffen en bedreigingen voor je binnenklimaat waardoor je kunt zorgen dat je altijd in een frisse en comfortabele omgeving zit. 

Kies je voor de Airthings Wave Plus dan krijg je ook inzicht in CO2, VOS en Luchtrdruk

VOS (Vluchtige Organische Stoffen) ALLEEN BIJ DE WAVE PLUS

Vluchtige organische stoffen zijn stoffen die bij kamertemperatuur makkelijk verdampen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld cosmetica, verf en verfreinigingsproducten, bouwmaterialen en heel veel andere producten. Vaak kun je de aanwezigheid ruiken maar even vaak heb je het niet door dat ze er zijn.

Het vervelende van deze stoffen is dat ze hoofdpijn, vermoeidheid en pinlijke of branderige ogen kunnen veroorzaken. Op langere termijn kunnen bepaalde stoffen ook bijdragen aan het ontstaan of verergeren van astma. Op de website van het RIVM kun je meer lezen over VOS

Ook hier is het weer van belang dat je op tijd weet dat het tijd is om te gaan ventileren door bijvoorbeeld een raam open te zetten. 

CO2 ALLEEN BIJ DE WAVE PLUS

CO2 komt overal in de natuur voor. Het is een stof waar we tegenwoordig last van hebben omdat het sterk bijdraagt aan klimaatverandering maar we hebben het ook nodig om te kunnen leven. In kleine hoeveelheden is het dan ook volledig schadeloos voor mensen. Wanneer je echter in een huis woont of in een gebouw werkt dat goed geïsoleerd wordt maar niet goed geventileerd dan kan dit gas zich gaan ophopen. Zeker als er veel mensen in een kleinere ruimte bij elkaar zijn.

Het effect van een stijging van CO2 in de ruimte kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en andere klachten

Specificaties
EAN Code 7090031109103
Pack Enkel product
Breedte product in mm 120
Hoogte product in mm 36
Lengte product in mm 120
Wat zit er in de doos
 • 1x Airthings Wave
 • 2x AA batterijen
 • Installatiehandleiding
 • Bevestigingsschroef
Dit product werkt samen met -
Meet sensoren Temperatuur, Vochtigheid, Radon
Draadloze verbinding Bluetooth
Voeding Batterij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Airthings Wave
Uw waardering
Airthings Wave Manual (ENG) Airthings Wave Manual (ENG) Downloads