Voorbeelden van smart home die het leven eenvoudiger en comfortabel maken

Onze 5 go-to tips voor een smart home

Smart home vereenvoudigt ons dagelijks leven. Het gaat om meer dan alleen techniek. Ja, de technische mogelijkheden zijn geweldig. Maar durf je verder te kijken naar de ontelbare mogelijkheden die smart home producten bieden? Voor meer comfort, sfeer en veiligheid? Met betaalbare producten? In deze blog delen we onze ultieme smart home tips die van je huis een thuis maken en je leven verrijken.

Smart home als wanddecoratie 

Ga je foto’s ophangen? Maak er dan meteen prachtige eyecatchers van. De mooiste wanddecoratie maak je door jouw foto’s te laten printen en te kaderen in een fraaie lijst. Daarna kies je de beste plek uit. Bijvoorbeeld boven de bank of eettafel, in de wc of op de trap. Je maakt het af met een professionele presentatie: een spot erop of eronder. Zo licht je de foto’s mooi uit in jouw interieur en valt de schoonheid van de foto’s nog meer op.

Wil je zeker complimenten van vrienden en familie ontvangen? Creëer dan met slimme lampen en spots een bijzondere lichtscene waardoor ze niet meer om jouw foto’s heen kunnen!

Een slimme camera kan meer dan alleen beveiligen 

De meeste mensen kiezen voor een slimme camera voor een veilig gevoel. Begrijpelijk, want dat is zeker één van de belangrijkste voordelen. Met een slimme camera bescherm je je huis tegen indringers en vandalen.

Maar wist je dat je met een smart camera ook prachtige timelapse video’s kan maken van opbloeiende bloemen en planten in je tuin? Ideaal voor de echte tuinders onder ons die trots zijn op hun net aangelegde gazon, perfect geplante rododendrons en kersverse maar fragiele appelboom.

En misschien huur je ergens een moestuintje? Ook vogelverschrikkers zijn verleden tijd met slimme camera’s die je draadloos bevestigt. Zo houd je 24/7 zicht op je courgettes.

Ochtenden zonder chaos met de kids 

Het leed dat opstaan met kinderen heet. Het ene kind is niet uit bed te krijgen, terwijl het andere kind om zes uur sharp door het huis rent. Chaos en frustratie. Maar dit probleem is op te lossen met slimme verlichting.

Met een wake-up light functie die je eenvoudig met slimme verlichting instelt kun je door middel van kleuren aangeven wanneer kinderen wel of niet van hun kamer mogen komen. De Philips Hue lampen of Hombli kleurverlichting zijn hier ideaal voor.

Is de wake up functie roodgekleurd? Dan mag je op je kamer spelen. Kleurt de wake up functie groen? Dan mag je van je kamer komen. Dit is ook de ultieme oplossing voor als je kinderen hebt die nog geen tijd kunnen lezen.

Mensen die zorg nodig hebben verdienen het comfort van hun thuis 

Thuis is het veilig en comfortabel. Hier leven we, genieten we en horen we thuis. Dit is de plek waar we mensen ontvangen, kopjes koffie drinken en onze rust pakken. Maar, hoe ouder we worden hoe vaker het voorkomt dat we niet thuis kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld vanwege de zorg die we nodig hebben. Hier kan smart home een handje in helpen!

Een slim deurslot is namelijk een bewezen oplossing voor deur- en toegangsbeleid in appartementencomplexen. Met het slimme deurslot van Nuki kunnen verzorgende instanties, zoals thuishulp, maar ook familieleden en mantelzorgers toegang krijgen tot de woning zonder dat zij in het bezit hoeven te zijn van een sleutel.

Je houdt dus eenvoudig zicht op wie toegang heeft en natuurlijk kun je het ook voor jezelf en andere familieleden makkelijker maken om een oogje in het zeil te houden bij pa en moe.

Grip op je huishouden 

En last but not least is er natuurlijk het bijkomend voordeel van grip op je huishouden. Smart home is van een afstand en mobiel bestuurbaar. Zo kun je (bijna) alle smart home producten beheren met je smartphone. Waar je ook bent.

Een pakketje aannemen terwijl je op vakantie bent? Geen probleem. De gordijnen dichtdoen tijdens je lunchpauze op werk vanwege de zon? Appeltje eitje. Je kind binnenlaten die (alweer) de sleutel is vergeten? Zo gedaan met de app van je slimme deurslot. Vergeten de verwarming uit te zetten toen je naar je werk ging vanochtend? Met één druk op de knop regel je ’t allemaal vanaf elke willekeurige locatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nog meer tips voor het gebruik van smart home.