Ring Alarm-beveiligingsset

Voor 16.00 besteld zelfde werkdag verstuurd
Only %1 left
SKU
rin-alarmset

 • De Ring Alarm-beveiligingsset 2e generatie is jouw startpunt om je huis te beveiligen tegen ongenode gasten. 
 • Met de beweging- en contact sensoren zorg je dat iedere beweging gezien wordt als jij er niet bent
 • Deze starterkit bevat een basisstation dat het hart vormt van je huisbeveiliging en staat continue in contact met jouw app.
 • Om snel van start te kunnen krijg je ook 1 bewegingsensor, 1 contactsensor en 1 signaalversterker bij dit pakket. Meer nodig? Kijk hieronder naar nog uitgebreidere straterkits
 • ..


Op voorraad? Op werkdagen voor 16.00 besteld, zelfde dag verstuurd

14 dagen proberen. Niet tevreden? gratis terugsturen

6 dagen per week tot 20.00 uur gratis support beschikbaar

Wij zijn pas tevreden als jij dat bent

Geen verzendkosten


 • Basisstation
 • Bedieningspaneel
 • 1 Contactsensor
 • 1 Bewegingsdetector
 • Signaalversterker

Het begin van jouw slimme beveiliging.

Om een begin te maken met het Ring Alarm bewakingssysteem raden we je als eerste aan het basispakket aan te schaffen. Dit basispakket bevat van alle beschikbare onderdelen één stuk en dat is perfect om een eerste start mee te maken. Er zijn meerdere basispakketten beschikbaar. Om een goede keuze voor jouw slimme beveiliging te kunnen maken is het belangrijk om eerst voor jezelf in kaart te brengen wat je allemaal nodig hebt om je huis, kantoor of werkplaats optimaal te beveiligen. Ons advies is om in ieder geval op de volgende zaken te letten:

 1. (Contactsensoren) - Het aantal buitendeuren en ramen die open kunnen. Je kunt hierbij denken aan de voordeur, achterdeur, keukendeur, schuifpui, etc.
 2. (Bewegingssensoren) - Het aantal ruimtes die van buiten toegankelijk zijn of waar je kostbaarheden hebt staan. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de woonkamer, keuken, de hal, slaapkamers en evt. de badkamer.

Je hoeft uiteraard niet in één keer alle ruimtes in en rondom je huis tegelijk te beveiligen. Je kunt er ook voor kiezen om de meest kwetsbare plekken als eerst te beveiligen en uit te breiden waar nodig. Je kunt hierbij denken aan alle deuren en ramen die open kunnen op de begane grond en ramen op verdiepingen waar je via een plat dak bij kunt. Waarom van tevoren goed in kaart hebben hoe je beveiligingsplan er op den duur uit moet komen te zien? Het aanschaffen van een startpakket is voordeliger dan de aanschaf van losse componenten. Een slimme beveiligingstip voor jou dus.

Hoe werkt het Ring Alarm bewakingssysteem?

Het Ring Alarm bewakingssysteem bevat alle elementen en functies van een volwaardig bewakingssysteem. Het houdt deuren, ramen en ruimtes in de gaten en geeft je een melding wanneer ongenodigde gasten je huis binnen proberen te dringen. Je kunt bij het inschakelen onderscheid maken wanneer je weg bent of wanneer je thuis bent en bijvoorbeeld naar bed gaat. Wanneer het alarm systeem geactiveerd wordt krijg je een melding in je app wat er aan de hand is en welke sensor geactiveerd is. Ook gaat de sirene van het alarm in huis af. Wanneer je gebruik maakt van het Ring Protect Plus abonnement kun je er ook voor kiezen om een telefonische alarmmelding te krijgen.

Wat krijg je standaard in het pakket van Ring Alarm?

 1. Een basisstation dat het hart vormt van je bewakingssysteem.
 2. Bewegings- en contact sensor(en) waarmee je je deuren, ramen en ruimtes in de gaten houdt.
 3. Een signaalversterker die het bereik van 76 meter vanaf het basisstation verder vergroot met nog eens 76 meter. Dit kan handig zijn als je een groot huis hebt, veel dikke muren hebt of wanneer je bijvoorbeeld de garage mee wilt nemen in het systeem.
 4. Bediening en beheer van je Ring Alarm via de Ring app op je smartphone.
 5. Een toetsenpaneel om het alarm aan en uit te schakelen wanneer je je smartphone niet bij de hand hebt.
 6. Ingebouwde noodbatterij zodat het systeem 24/7 blijft werken, ook als de stroom uitvalt.
 7. Directe verbinding tussen sensoren en Ring Alarm basisstation die intact blijft wanneer stroom en Wi-Fi uitvallen.
 8. Aanmaken en beheren meerdere gebruikers.
 9. Melding van alarmmeldingen op je smartphone.
 10. Integratie met je Ring Camera’s en Video Deurbel van Ring.

Onderdeel van het Ring Protect Plus abonnement

 1. 24/7 telefonische melding van alarmmeldingen op je telefoon. Kan ook een vast nummer zijn.
 2. Backup mobiele verbinding wanneer je internetverbinding wegvalt.

Installatie en ingebruikname

Zoals je van een smart home merk als Ring mag verwachten, is de app van Ring de basis van je installatie, ingebruikname en beheer van je Ring Alarm. Je wordt snel door de belangrijkste stappen geleid. Houd er rekening mee dat het even puzzelen is met de inhoud van je doos om de onderdelen bij elkaar te zoeken.

 1. Het basisstation maakt gebruik van de lange stroomkabel, de grote voedingsadapter en een EU-stekker (deze zit in een apart blauw doosje).
 2. Het toetsenpaneel maakt gebruik van het stroomkabeltje dat onder de bewegingssensor zit, de kleine voedingsadapter en een EU-stekker.
 3. De rest van de onderdelen wijzen zichzelf.

Plaats het basisstation zo centraal mogelijk in huis. Zo heb je het beste bereik door je huis heen naar alle sensoren en is de ingebouwde sirene ook het best te horen. Bij het plaatsen moet je binnen 1,5 meter een stopcontact hebben en het wifibereik moet goed zijn. Verder is het belangrijk dat wanneer je het basisstation aansluit met de ethernetkabel, je de kabel niet over de voorkant van het basisstation laat lopen.

Je kunt nu aan de gang met de installatie van het alarmsysteem via de Ring-app. Dit proces gaat makkelijk en snel. Toch zijn er een aantal dingen om even op te letten voor ná de installatie: 

 1. Contactsensoren worden standaard geïnstalleerd met een geluidmelding ingeschakeld wanneer de deur of het raam open gaat, ook als het alarm uitgeschakeld is. Je kunt dit uitzetten in de app en voorkomt veel onnodige piepjes van het systeem.
 2. Wanneer je sensoren installeert let er dan even goed op dat je bij modusinstelling kiest wanneer de sensor aan moet. Bij ‘modus thuis’ schakelt hij ook in wanneer je thuis bent en wordt het alarm ook ingeschakeld wanneer je bijvoorbeeld naar bed gaat. Bij ‘modus weg’ schakelt hij in wanneer je weg bent. Je wil natuurlijk niet dat de bewegingssensor in de slaapkamer inschakelt wanneer je gewoon thuis bent.
 3. Wanneer je het basisstation in de woonkamer hebt hangen kan het zijn dat je de blauwe LED-ring niet altijd wilt zien. Je kunt deze dimmen of uitzetten met de app.

De combinatie met de Ring Deurbel en Ring Camera

Het bewakingssysteem kun je compleet maken met de Ring Camera en Ring Video Deurbellen. Wanneer het alarm geactiveerd wordt schakelen de camera’s ook in en helpen je de ongewenste gasten in beeld te brengen en te verjagen. De combinatie van het alarm en de camera’s geven in ieder geval aan het dievengilde aan dat inbreken geen enkele zin heeft. De camera’s zijn verder erg handig wanneer je een alarmmelding krijgt terwijl je weg bent en je eerst even wil kijken wat er aan de hand is voor je de politie inschakelt. Handig voor als je niet wil dat het alarm aanslaat wanneer je dochter met haar vriendinnen eerder thuiskomen. 

En mijn huisdieren dan?

Niets is vervelender dan valse meldingen omdat de hond of kat door het huis loopt. De bewegingssensoren van Ring Alarm gebruiken passieve infraroodsensoren (PIR). Dat betekent dat de sensor kijkt naar warmte patronen in de ruimte. Het ziet ook hoe groot het object is. Je kunt met de gevoeligheid instellen dat het alarm kleine warmtebronnen negeert. Zet het alarm op gemiddelde instelling als je een dier van ongeveer 13 kilo wilt negeren of laag als je een dier van 22 kilo wilt negeren. Is het dier groter of zwaarder dan 22 kilo? Dan is hij bijna niet meer te onderscheiden van een mens en is het advies het dier in een ruimte te houden waar geen sensor hangt. Wel is het zo dat valse meldingen door huisdieren nooit helemaal uit te sluiten zijn. Een combinatie met een Ring Camera kan helpen om te controleren of het een valse melding is, of niet.

Mijn kinderen hebben geen smartphone, wat nu?

Je kunt kinderen of gasten via het gebruikersbeheer toegang geven door in het gebruikersmenu van de app ‘gastgebruikers’ aan te maken met een eigen unieke pincode. Nog even een tip wanneer je kleine kinderen hebt: hang het toetsenpaneel zo hoog dat ze er niet bij kunnen en per ongeluk het systeem activeren (of inactiveren).

Onze conclusie

We hebben het Ring Alarm sinds een aantal dagen nu zelf kunnen testen en zijn zeer te spreken over het systeem. Het laat zich goed meten met de traditionele alarmsystemen. Ring heeft veel aandacht besteed aan ontwerp en het gebruiksgemak. Perfect voor ieder huishouden dus!

Ring heeft rekening gehouden met het wegvallen van internet en stroom waardoor het systeem altijd optimaal blijft werken. Ook de telefonische alarmmeldingen zijn handig als je de Ring app niet wilt of kunt gebruiken. Deze functies zitten in het Ring Protect Plus abonnement en kost €10 per maand. Je hebt hierbij dan ook beschikking over de extra functies van andere Ring producten zoals je Ring Camera. Vergeleken met andere beschikbare alarmcentrale abonnementen en het brede scala aan functies, is Ring Protect Plus zeer voordelig.

Meer Informatie
EAN Code 842861113310
Merk Ring
Breedte product in mm 169
Hoogte product in mm 36
Lengte product in mm 169
Draadloze Communicatie Z-wave
Alarm meldingen Sirene, Via app, Telefonisch (bij Ring Protect Plus)
Beschikbare sensoren Beweging sensor, Contact sensor, Bedieningspaneel, Signaal versterker
Verbindingen Wi-Fi, Z-wave, Zigbee, Ethernet, Bluetooth (voor installatie)
Wat zit er in de doos
 • Basisstation
 • Bedieningspaneel
 • 1 Contactsensor
 • 1 Bewegingsdetector
 • Signaalversterker
Dit product werkt samen met Amazon Alexa
Write Your Own Review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review schrijven. Log in of maak een account aan
Meer van Ring
Copyright © 2024 Hellosmart Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen in onze winkel zijn inclusief BTW.