Hellosmart geeft slaapkamertips

Onze tips voor een slimme, rustgevende en esthetische slaapkamer

We besteden een groot deel van onze tijd in de slaapkamer. En met alle reclames voor matrassen, bedden en kussens weten we hoe belangrijk slaap is. En vooral hoe belangrijk comfort in de slaapkamer is. Gebruik de juiste kleuren op de muur, ruim je slaapkamer op en gebruik goede raamdecoratie. We kennen het allemaal. En we begrijpen ook dat je niet direct aan techniek denkt als het gaat om meer comfort in de slaapkamer. Maar met deze slaapkamertips bewijzen we het tegendeel!  

Sta makkelijker op met een slimme thermostaat 

Vroeg opstaan in de winter is crime. Buiten is het donker en koud. En binnenshuis heb je daar ook last van. Dat komt doordat tijdens het slapen de temperatuur van ons lichaam daalt. Tegen de ochtend is ons lichaam zelfs het koudst. Zodra we wakker worden, warmt ons lichaam wel weer op.

Als we slapen, past ons lichaam zich aan de kamertemperatuur aan. Dat blijkt uit onderzoek van de American Academy of Sleep Medicine. Ook blijkt dat we beter slapen in een koelere kamer en dat slapen in warme temperaturen de slaap minder rustgevend maakt.

Wil je goed en zonder snoozen opstaan? Dan kun je met een smart thermostaat ervoor zorgen dat jouw slaapkamer langzaam opwarmt. Dat stel je eenvoudig in met je slimme thermostaat en bijbehorende app. Wist je dat je de temperatuur ook nog eens per kamer regelt? Zo creëer je hetzelfde effect bijvoorbeeld bij je kinderen of op de badkamer. Geen bibberende taferelen meer in de ochtend deze winter!

Slimme dimmers helpen je sneller in slaap vallen 

Niet kunnen slapen of slecht slapen is een vervelend probleem met gevolgen. Door een te korte nachtrust kun je last krijgen van vermoeidheid overdag, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. Laat je daarom de weg wijzen naar dromenland - door dimmers!

Dimmers zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer in huis, maar ook dat je makkelijker in slaap valt. Met smart verlichting laat je - via de app - je slimme dimmers een zonsondergang nabootsen. Zo word je slaperig en ga je op tijd naar bed.

Jonge kinderen en hun slaapritme positief beïnvloeden? 

Slaapt je kind niet door en staat je kind vaak zat veel te vroeg naast je bed? Door bijvoorbeeld een wake-up light functie op de kamer van je kinderen te plaatsen, kun je door middel van kleuren aangeven wanneer ze wel of niet van hun kamer mogen komen. Dit kun je al doen met bijvoorbeeld de Hombli Kleur lamp en de hombli app of met Philips Hue.

En wat nou als je kind juist iets té goed kan doorslapen? Waardoor het iedere ochtend weer een struggle is om je kind uit bed te krijgen? Dan kun je de wake up functie zo instellen dat de lamp vanaf een bepaalde tijd langzaam aangaat waardoor je kind uit een diepe REM-slaap komt. Je kunt het licht vergelijken met de zonsopkomst. Een vrij natuurlijke manier om wakker te worden en opstaan een stuk gemakkelijker te maken.

Smart home is ideaal voor babykamers 

Je huis babyproof maken, dat doe je toch pas als je kind gaat kruipen? Welnee! Slimme ouders kiezen meteen voor een slimme babykamer, uitgerust met babyspullen die het leven als kersverse ouder een stuk eenvoudiger en makkelijker maken en er ook nog eens voor zorgen dat je baby opgroeit in een veilige omgeving. Alle tips voor kersverse ouders (to be) delen we in deze blog.