Alle voordelen van een slimme deurbel

Wie staat er voor de deur?

De slimme deurbel. Voorheen een leuke gadget voor de echte smart home liefhebber. Vandaag de dag onmisbaar voor ieder huishouden dat voor veiligheid en comfort kiest. Kun jij alle voordelen opnoemen van een slimme deurbel? Wij helpen je in deze blog een eindje op weg.

Nooit meer een pakketje missen 

Even wat online bestellen: dat is lekker makkelijk, want dan hoef je niet naar de winkel. Het enige nadeel is dat je wel thuis moet zijn als de postbode komt.Een pakket ontvangen kan tegenwoordig nog slimmer, dankzij smart home. En zonder hulp van de buren.

Wie kiest voor goede huisbeveiliging, kiest naast een slimme deurbel ook voor een elektrisch deurslot of smart lock. Daarmee kun je anderen tijdelijk toegang geven tot (een gedeelte) van je huis. Maar dan moet je wel je postbode kunnen vertrouwen. Gelukkig kom je met een slimme deurbel(camera) ook al een heel eind. Daarmee zie je op je telefoon wie er voor de deur staat. Ben je niet thuis? Dan kun je overleggen met de postbezorger. Bijvoorbeeld over waar hij het pakket kan laten of wanneer je terug bent. Met zo’n camera aan huis loop je dus nooit meer een bestelling mis.

Een slimme deurbel voor een veilig(er) gevoel 

De tijd van een opendeurbeleid of een sleutel in de voordeur is voorbij. Het is niet per se dat we onze buren niet vertrouwen, maar we kiezen anno 2023 toch voor een 100% veilig gevoel. Met de slimme deurbel kun je altijd zien wie of wat er voor jouw deur staat en bepaal jij helemaal zelf wanneer en óf je de deur opendoet. De deurbel heeft als extra mogelijkheid om via je smartphone te praten met de persoon voor de deur. Of het nou de pakketbezorger is met jouw nieuwe schoenen of de overbuurvrouw die (alweer) vraagt of je zin hebt in een kop thee. Jij bepaalt helemaal zelf of je thuis geeft en de deur opendoet.

Een slimme deurbel is handig als je kampt met fysieke beperkingen

Niets is vervelender dan ziek zijn. Alhoewel, ziek thuis zijn terwijl de deurbel gaat? Dat is misschien wel nóg erger. Jezelf uit bed hijsen om de deur te openen. Vreselijk! Daarom is een slimme deurbel ideaal. Zo kun je eerst digitaal checken wie aanbelt. Is het je pakketbezorger? Dan kun je diegene instrueren om het pakketje achter te laten. Maak je gebruik van een slim deurslot? Dan kun je mensen zelfs toegang geven tot je woning. Handig, als je fysieke beperkingen verdergaan dan een griepje en je een verzorger of familielid toegang wil geven.