Bouw samen met Tado° en hellosmart aan de slimme toekomst

De unieke en slim ontwikkelde lijn X van Tado° helpt huishoudens wereldwijd met het besparen van energie. Dankzij de functies – ontworpen en ontwikkeld door slimme verwarmingsexperts – houd je dus geld over voor andere leuke dingen. Innovatieve features zoals Slimme Schema’s, Geolocatie, Open Raam Detectie en meer helpen je eenvoudig de temperatuur in elke kamer in huis te regelen. Zonder sensoren, gewoon met behulp van de app. Niet tevreden? Geld terug. *

Alle voordelen van Tado° X op een rijtje

Comfort: Bedien elke individuele radiator in huis met de app van Tado°, waar je ook bent.

Slim: Unieke functies die verwarmen efficiënter en makkelijker maken, ontwikkeld door verwarmingsexperts.

Futureproof: Tado° verbindt en werkt met andere smart home producten, de unieke lijn X van Tado° is ook nog eens compatibel met Matter.

Duurzaam: Laat Tado° je ondersteunen in energiebeheer terwijl jij tijd en geld overhoudt voor de écht belangrijke dingen in het leven.

Lijn X van Tado° werkt niet met oudere Tado-systemen

De lijn X van Tado° is compleet nieuw en werkt niet met andere producten, bijvoorbeeld de V3-collectie. De collectie die de meeste mensen in huis hebben. De lijn X van Tado° is daarom geschikt voor huishoudens die voor het eerst een Tado° verwarmingssysteem aanschaffen of die over willen stappen naar een toekomstbestendig systeem dat werkt met Matter.

Heb je V3-producten van Tado° in huis, zoals de radiatorknoppen? Deze blijven natuurlijk gewoon beschikbaar in onze webshop. Zo kun je jouw slimme verwarmingssysteem blijven uitbreiden met de producten die je gewend bent.

De belangrijkste verschillen tussen de V3 en Lijn X van Tado°

1. Lijn X werkt met het Thread draadloze signaal om met de Tado° apparaten te communiceren. De V3+ werkt op een ander draadloos signaal. Met de Lijn X stoomt Tado° zich klaar voor de toekomst van smart home.

2. Een ander verschil (en voordeel) van Lijn X, is dat de apparaten van Lijn X niet alleen kunnen communiceren met de bridge, maar ook het signaal versterken. Met Lijn X voorkom je dat een radiatorknop te ver van de bridge is en het signaal verliest.

3. De knoppen van Lijn X hebben een nieuwe vorm en display. Alle informatie is nu nog makkelijker leesbaar.

4. Lijn X is ook geschikt voor elektrische warmtepompen. Met de Warmtepomp Optimizer van Tado° Lijn X stuur je jouw warmtepomp eenvoudig aan.

5. Lijn X radiatorknoppen werken met een afneembare oplaadbare accu en zijn daarmee duurzamer dan de V3, die losse batterijen gebruikt.

6. De Lijn X van Tado° is nog steeds even duurzaam en goed voor milieu en portemonnee zoals de V3-lijn dat is. Je hoeft dus niet per se over te stappen op een nieuw verwarmingssysteem als je nu tevreden bent over jouw Tado° V3. 

Start hier met de Tado° X starterskit

Wat is Matter en wat betekent dit voor Tado° X?

Omdat de Tado° Lijn X met Matter werkt, heb jij er veel voordelen bij gekregen. Nu, maar met name in de toekomst. Matter wil zorgen dat smart home producten van verschillende merken goed samen werken en elkaar versterken. Dit betekent ook dat met Matter een nieuw draadloos signaal is ontwikkeld die in de toekomst als standaard zal worden gebruikt. Als communicatiemiddel tussen smart home apparaten. Dat heet Thread en is vergelijkbaar met het bestaande Zigbee of Z-Wave. Goed, wat is dan het voordeel nu Tado° met Lijn X Matter geschikt is gemaakt? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Alle aangesloten apparaten ontvangen niet alleen het Thread-signaal maar werken ook als versterker van het signaal. Zo heb je geen last meer van problemen met het bereik als je knop verder van de bridge af geïnstalleerd is.
  • Heb je op je Matter Bridge meer apparaten in gebruik die met Thread communiceren (in de toekomst zullen dat met name lampen en sensoren worden) dan werken die ook allemaal als signaalversterkers.
  • In de toekomst zullen meer apparaten geschikt gaan worden om als bridge te functioneren (Matter Border Router).

Op dit moment is het advies om de Lijn X Bridge van Tado° nog wel te gebruiken aangezien er nog niet veel Matter- Border Routers zijn die compleet geschikt zijn.

Copyright © 2024 Hellosmart Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen in onze winkel zijn inclusief BTW.